Întortocheate sunt căile politichiei. Deși anchetat de ANI, președintele CJT, Alin Nica este membru în Consiliul Național de Integritate, for de supraveghere al Agenției Naționale de Integritate. Liderul PSD Timiș, Alfred Simonis, explică situația.

„Lupul, paznic la oi. Cam așa se rezumă situația președintelui Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, declarat în conflict de interese de către Agenția Națională de Integritate, iar în același timp Nica este membru în Consiliul Național de Integritate, for de supraveghere a ANI.

Consiliul Național de Integritate este numit de către Senatul României, iar Alin Nica a fost nominalizat pentru ocuparea acestei funcții de către Uniunea Națională a Consiliilor Județene din România în 2021. Doi ani mai târziu, Agenția Națională de Integritate dă un comunicat prin care anunță problemele președintelui Consiliului Județean Timiș: ”Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către NICA ALIN ADRIAN a infracțiunilor de conflict de interese, respectiv folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane, prevăzută de art. 301 din Codul Penal, […] De asemenea, ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către NICA ALIN ADRIAN a infracțiunii de fals în declarații, prevăzut de art. 326 din Codul Penal[…].”.

O spune ANI, negru pe alb despre unul dintre oamenii puși să vegheze la bunul mers la integrității în România.

Alin Nica nu este singurul PNL-ist asupra căruia se abat norii negri ai integrității, o întreagă clică din jurul său fiind în aceeași situație: consilieri județeni, municipali, directori de instituții publice, membri în consilii de administrație, toți sunt clienții ANI. Dacă sunt vinovați sau nu, vor decide instanțele de judecată, însă cazul lui Alin Nica este unul cu totul special. Tocmai de aceea, am solicitat Biroului Permanent al Senatului și Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România revocarea lui Alin Nica din funcția de membru al CNI, instituție din care ar fi trebuit să demisioneze din momentul în care i s-a adus acuzația de conflict de interese. Pentru demisie, însă, e nevoie de onoare, dar pentru Alin Nica onoarea este doar un cuvânt din dicționar”.

Rămâne astfel de văzut dacă Alin Nica, șeful județului, se simte, sau nu, cu musca pe căciulă.

Articolul precedentSteve Hackett & Djabe! Concertul verii la Timișoara cu un fost Genesis în prim-plan
Articolul următorExperți de renume în domeniul tehnologiilor AR/VR imersive și al tehnologiilor digitale au fost prezenți la Timișoara

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.