Alin Nica pare deranjat că şedinţa de Guvern se desfăşoară la Timişoara. Această premieră este umbrită de comportamentul şefului CJT, deşi ar trebui să fie un sentiment de mândrie. Cel puţin aşa crede liderul PSD Timiş, Alfred Simonis.

„Nimeni n-a pretins nimic în schimbul acestei ședințe a Guvernului României la Timișoara. Guvernul României vine la invitația noastră la Timișoara, într-un semn de solidaritate, dacă doriți, și de manifestare a interesului față de proiectele acestui județ și municipiu. Nimeni nu trebuie să facă plecăciuni guvernului pentru că vine la Timișoara. Nimeni nu a pretins asta, nici guvernul nu o pretinde. Semnalul pe care guvernul îl dă cu privire la sprijinirea proiectelor județului Timiș este unul de bun augur. În același timp, este o premieră pe care domnul Nica o murdărește”, spune Simonis.

Nica, scandalagiul

Apetitul pentru scandal al lui Alin Nica a fost subliniat de Simonis: „Domnul Nica și-a construit întreaga carieră pe scandal. S-a certat cu Nicolae Robu, s-a certat cu Chira, s-a certat cu Fritz, cu Ambruș, după aia cu Tabără, pentru care se certase cu Ambruș cu primarii PNL –, cu angajații din Consiliul Județean și s-a certat mai nou și cu PNL-ul național”.

Şeful PSD Timiş a continuat pe acelaşi subiect: „În același timp, acțiunile acestea prin care încearcă să murdărească cu orice preț această premieră, această manifestare a Guvernului României de bună credință față de Timișoara, o manifestare a solidarității și a nevoii ca Guvernul României să-și întoarcă atenția și spre municipiul și orașul nostru. Vreau să vă spun că această atitudine de permanent conflict, de sfidare și de blocare a proiectelor pentru că sunt ale altcuiva a fost mentalitatea clasei politice timișorene timp de decenii. Această mentalitate și aceste abordări ne-au pus în situația să nu avem nici bazin de înot, să n-avem nici sală polivalentă, să nu avem nici stadion, să n-avem nici centură ocolitoare, să nu avem nici spital regional, să n-avem nimic din investițiile majore pe care Guvernul României le-a avut în diferite programe la nivel național și au ocolit de fiecare dată de fiecare dată Timișoara. Domnul Nica nu are niciun proiect cu care se poate lăuda în acești patru ani de zile de când este președinte al Consiliului. Cumva, fiind în campanie electorală, e firesc, neștiind să spună nimic despre ceea ce a făcut – pentru că n-a făcut nimic –, să arunce cu noroi, să mintă să manipuleze, să facă scandal”.

Joi, 24 aprilie, la Timișoara va avea loc în premieră o ședință de Guvern. Se va vota, printre altele, și finanțarea investiției pentru construcția noului Stadion „Dan Păltinișanu”.

Articolul precedentA semnat cu PSD şi imediat a fost răsplătit
Articolul următor„Pe urmele germanilor în Banat”, la Universitatea Politehnica Timișoara, cu profesorul Anton Sterbling

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.