Noi cursuri oferite de CCIAT! De data aceasta te ajută să înveți să accesezi fonduri europene

Camera de Comerț din Timiș oferă programe de formare privind Accesarea Fondurilor Europene, ținând cont că au fost lansate măsurile de finanțare 2014-2020. În acest context, CCIAT prin Direcția Formare și Perfecționare Profesională vine în sprijinul celor interesați cu o nouă serie a cursului Expert accesare fonduri structurale și de coeziune europene (COR 242213).

Cursul se va desfășura în perioada 12 – 21 iunie 2017, de luni până vineri, între orele 16.30– 20.00, la Centrul Regional de Afaceri al CCIAT din Bd. Eroilor de la Tisa nr. 22.

Certificatele obținute la absolvirea cursului au recunoaștere națională și internațională și sunt emise de Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice si Ministerul Educației si Cercetării Știintifice.

Cursul este avizat de  Autoritatea Națională pentru Calificări. Certificatele se eliberează în maximum 30 de zile de la absolvirea cursului.

Cursul se adresează instituțiilor publice, companiilor private, ONG-urilor, precum și tuturor persoanelor care doresc să se dezvolte prin atragerea de fonduri europene pentru finanțarea proiectelor de perspectivă. De asemenea, cursul este util membrilor echipei de proiect care, la finalul cursului, vor avea competențele și abilitățile specifice, necesare scrierii unei cereri de finanțare și derulării cu succes a proiectului”, spun reprezentanții CCIAT.

Cursul acoperă întreaga tematică necesară accesării si obţinerii surselor de finanţare,  indiferent de tipul de program:

Programe de finanțare prin care se pot obține bani europeni nerambursabili pentru nevoile de dezvoltare ale firmei / instituției;

Pașii / etapele pentru obținerea unei finanțări nerambursabile;

Modul de completare a unei cereri de finanțare;

Accesarea și utilizarea corectă a fondurilor europene;

Ce implică din partea firmei / instituției gestionarea unui proiect finanțat din fonduri structurale;

Nereguli și fraude în realizarea și derularea proiectelor ce beneficiază de cofinanțare europeană.

Se va lucra direct pe baza Ghidului Solicitantului, iar traineri cu experiență în domeniu vor oferi consiliere și îndrumare prin proceduri legislative, vor prezenta exemple de bună practică și vor răspunde întrebărilor și problemelor aferente tematicii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here