Noi evenimente în cartierele din Timișoara: Ziua Pensionarilor, Ziua Tinerilor și Ziua Majoratului

Trei noi sărbători vor avea loc în cartierele din Timisoara. Municipalitatea va organiza în această perioadă evenimente dedicate tinerilor și pensionarilor. Mai exact este vorba de Ziua tinerilor, Ziua pensionarilor și Ziua majoratului.

Toate cele trei evenimente sunt programate cu puțin timp înaintea alegerilor locale, respectiv în 23 aprilie – Ziua tinerilor, în 7 mai – Ziua majoratului și în 21 mai Ziua pensionarilor. Totul se va face fără costuri suplimentare, din bani de la bugetul local. „Vrem să avem o zi în care în cartiere să se întâmple evenimente cultural-artistice dedicate lor, la care desigur pot să asiste și <<nepensionarii>>. Nu vrem să venim cu cheltuieli suplimentare pentru așa ceva. Cu resursele noastre proprii, asta însemnă cu artiștii pe care îi avem la Casa de Cultură a Municipliului, la Casa Studenților, la Facultatea de Muzică, la Liceul de Muzică Ion Vidu, la Filarmonica Banatul vom putea să capacităm și teatrele pe care le avem cu astfel de resurse vrem să mergem în cartiere să le oferim pensionarilor momente de împărtățire a resurselor de cultură pe care le avem”, susține edilul Nicolae Robu.

În plus, primarul a menționat faptul pentru care a înghesuit cele trei evenimente înaintea alegerilor. Totul este o pură coincidență.“Am considerat că aceasta este perioada propice înainte de plecarea în vacanță a tinerilor. Pentru pensionari, sunt convins că va fi o bucurie ca în această perioada de mai, când totul este înflorit, în aer liber să se desfășoare evenimente. Toamna nu este un sezon potrivit pentru așa ceva”, explică primarul Nicolae Robu.

Reamintim, Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice este sărbătorită anual, pe 1 octombrie, iar Ziua Internațională a Tineretului este celebrată pe 12 august.

(Foto: www.radiocraiova.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here