Comitetul pentru Situații de Urgență al Municipiului Timișoara a decis, în cadrul unei ședințe, vineri dimineața, o serie de noi măsuri în ceea ce privește protejarea populației în această perioadă caniculară, perioadă care se va întinde peste tot weeekndul.

A fost suplimentat numărul de echipaje la Ambulanță și a fost stabilit un dispecerat nonstop la Direcția de Asistență Socială. Numărul la care pot apela este 0356-981. De asemenea, toate centrele de zi vor fi deschise pentru orice timișorean care vrea să se răcorească, persoane vârstnice sau oameni fără dăpost, ele funcționând între orele 8-16 în fiecare zi din săptămână.

Reprezentanții societăților care aparțin primăriei vor lua fiecare măsuri specifice.

Societatea de Transport se va asigura ca aerul condiționat din mijloacele de transport să funcționeze și a reparat aparatele de climă din 8 tramvaie de tip Armonia. Conducerea societății a luat decizia ca problemele de climatizare să fie remediate cu prioritate. De asemenea, echipe de intervenție asigură zilnic udarea liniilor de tramvai și verifică dilatarea șinelor, precum și starea firelor aeriene.

Societate de Salubrizare continuă operațiunile de spălat și stropit pe arterele principale și străzilor adiacente. A fost suplimentat graficul de operațiuni în perioada serii. Societatea de Drumuri are în prezent mai multe șantiere în oraș, unde programul de lucru se adaptează condițiilor meteo, cu pauze la prânz și ore de lucru schimbate, ceea ce înseamnă că se va lucra inclusiv noaptea, acolo unde este posibil, fără a afecta locuitorii.

Aquatim îi asigură pe timișoreni că în prezent nu sunt probleme de tratare și distribuție a apei în Timișoara. Societatea s-a oferit să pună la dispoziție pentru incendii surse suplimentare de apă, respectiv 11 autospeciale cu capacitate de 6 mc fiecare.

Reprezentanții forțelor de ordine publică, pompieri și jandarmi, vor sprijini serviciile de ambulanță și de pompieri. Totodată, vor avea efective sporite, patrule în zone intens circulate, pentru a sprijini cetățenii în caz de nevoie.

Primăria Timișoara asigură personalul și apa pentru punctele de acordare a primului ajutor, care se află în următoarele locații: Oficiul Poștal nr. 1 Timișoara, bv. Revoluției 1989, nr. 2; Opera Română Timișoara -Agenția de Bilete – str. Mărășești nr.2; Oficiul Poștal nr. 5, ghișeul nr. 1 Timișoara, str.1 Decembrie nr. 90; Piața Iosefin Timișoara. S-a decis deschiderea unui nou punct la Gara de Nord.

Comitetul Local pentru Situații de Urgență recomandă tuturor cetățenilor să aibă un comportament responsabil. În această direcție sunt amintite și recomandările Serviciului de Ambulanță: ieșirile în spațiul deschis să aibă loc, pe cât posibil, înainte de ora 10:00 și după ora 19:00. În afara acestor intervale, cetățenii sunt rugați să evite deplasările care nu sunt strict necesare, să poarte ținute lejere și să se asigure că au capul și ochii protejați. De asemenea, reamintim că arderea vegetației uscate, a miriștilor sau a resturilor vegetale în perioadele de caniculă şi secetă prelungită este interzisă, pentru a evita incendii care să se propage pe suprafețe extinse.

Articolul precedentMinoră de 13 ani, dispărută de acasă! E căutată cu Poliția
Articolul următorSe va modifica traseul unor mijloace de transport în comun, în urma unor lucrări în zona străzilor Șaguna și Calea Dorobanților

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.