Noi servicii oferite de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș: TIP COMPETECH

CCIAT

Noi servicii oferite de CCIAT prin TIP COMPETECH. Este vorba despre o structura de economie socială fără personalitate juridică distinctă, specializată în producția de materiale publicitare, promoționale, printing și design digital. Aceasta este înființată de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în calitate de partener coordonator al Proiectului ”CASE – Competențe Antreprenoriale Sociale”.

Proiectul, lansat de CCIAT în cursul lunii mai, vizează îmbunătățirea accesului persoanelor din grupurile vulnerabile la piața muncii din Regiunile Vest și Sud-Est, atât în economia socială cât și în economia formală. În cadrul proiectului, vor funcționa 7 structuri de economie socială, dintre care 5 în mediul rural, care au ca obiectiv principal susținerea integrării sau reintegrării pe piața muncii a persoanelor excluse social: familii cu mai mulți copii, familii monoparentale, femei în situaţii de risc, persoane care au părăsit timpuriu şcoala, persoane care locuiesc în comunităţi izolate, persoane care trăiesc din venitul minim garantat, persoane cu dizabilităţi.

Pe lângă SES TIP COMPETECH, CCIAT gestionează alte două entități similare cu personalitate juridică distinctă: Centru de organizare evenimente și Centru de kinetoterapie.

Experiența îndelungată și bogată a CCIAT în producția materialelor publicitare și promovarea actorilor din sfera membrilor, prin accesarea site-ului propriu, a instrumentului special creat – Banat Business, prin rețelele sociale aparținătoare – Enterprise Europe Network, Platforma No-Ble Ideas, Platforma Eco-Design, Platforma Made in Banat, Platforma Climate Kic, dar și cu implicarea în sfera socială realizată în cadrul Secretariatul Tehnic Permanent al Pactului Regional Vest, au generat necesitatea înființării acestei structuri. “Structura de economie socială este o entitate al cărei principal obiectiv este cel de a avea o incidență socială mai curând decât cel de a genera profit pentru proprietarii sau partenerii săi. Ea funcționează pe piață furnizând bunuri și servicii în mod antreprenorial și inovator și își utilizează, cu predilecție, excedentele în scopuri sociale. Totodată, această structură are ca obiectiv incluziunea socială și profesională a celor mai dezavantajate grupuri pe piața muncii, fapt pentru care acționează în baza principiilor economice pentru a deveni rentabilă”, transmit reprezentanții CCIAT.

Serviciile oferite de SES TIP COMPETECH vor fi întreptate spre activități precum: producție materiale publicitare, activități de promovare, campanii de conștientizare și sensibilizare a populației, a factorilor decizionali, dar și a  actorilor principali din economia timișeană, pentru a lua măsuri și depune eforturi în vederea prevenirii și combaterii diferitelor fenomene, bazându-se în principal pe respectarea drepurilor omului.

Astfel, TIP COMPETECH va presta servicii de: concepție, creație identitate vizuală (sau „corporate ID”); realizare grafică publicitară și design digital (cataloage de prezentare, mape, pliante, broşuri, bannere, afişe, postere, autocolante de interior și exterior etc) atât pentru printing cât și pentru mediul online (prelucrare imagini); realizare diverse obiecte promoționale personalizate (pixuri, insigne, ștampile, căni, obiecte, brelocuri, textile imprimate etc); printare / scanare / finisare documente.

Pot beneficia de serviciile TIP COMPETECH: societăți comerciale din regiune, ONG-uri, instituții de învățământ; manageri ai structurilor economiei sociale; persoane din grupurile vulnerabile; primării și autorităti publice locale, în cazul în care nu au funcționale astfel de structuri; agenții de publicitate, lanțuri de retail, companii din sistemul bancar, companii de dezvoltare imobiliară, comercianți auto, industria serviciilor de turism, hoteluri și restaurante; partide politice – pentru campanii electorale.

TIP COMPETECH își propune menținerea de legături funcționale cu toate celelalte structuri de economie socială, inclusiv cu cele înființate prin proiect și urmărirea complementarității activităților acestora. TIP COMPETECH abordează integrat nevoile celorlalte SES-uri înființate prin acordarea de consultanță de specialitate și servicii de promovare și producție materiale publicitare și prin organizarea de campanii de conștientizare și promovare a valorilor umane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here