Nominalizare importantă pentru UVT din partea Comisiei Europene

Grădina Urbană UVT și Greenfeel – parte din proiectul „Healthy Places”, nominalizat printre finaliștii premiilor New European Bauhaus 2022, acordate de Comisia Europeană.

Comisia Europeană a anunțat ieri lista celor 52 de finaliști ai premiilor “New European Bauhaus” 2022, selectați din peste 1100 de proiecte depuse din toată Europa sub sloganul: “Be the change! Make Europe more beautiful, more sustainable and more inclusive!”.

Aflat printre finaliste, proiectul “Healthy Places” (“Locuri Sănătoase”), propus de o echipă multidisciplinară ce include și echipa Universității de Vest din Timișoara, a fost selecționat la categoria “Regaining a sense of belonging” (Recâștigarea unui sentiment de apartenență). Proiectul a reactivat două locații din Timișoara, Grădina Urbană UVT și Greenfeel Ronaț, transformându-le în adevărate platforme de cunoaștere/recunoaștere, interacțiune și simbioză cu natura. Cele 52 de proiecte au fost selectate de către un juriu internațional de experți independenți, urmând ca pe 11 Iunie să se desemneze și să se acorde echipelor câștigătoare cele 18 premii NEB Awards 2022. Două dintre premii se vor acorda pe baza votului de popularitate la care poate să participe oricine.

Rectorul UVT, Marilen Gabriel Pirtea: Comunitatea academică a UVT a primit cu multă bucurie anunțul calificării proiectului “Locuri Sănătoase” în etapa finală a premiilor “New European Bauhaus” 2022, un proiect propus de o echipă multidisciplinară ce include și echipa Universității de Vest din Timișoara. Sunt convins că acest proiect al vieții, care a permis realizarea Grădinii Urbane UVT, merită votul nostru, în număr cât mai mare, pentru a câștiga unul dintre cele 18 premii din finala New European Bauhaus 2022. Vă încurajez să nu ezitați în acordarea votului dumneavoastră, ca studenți, cadre universitare și timișoreni. Întreaga procedură durează un minut, accesându-se secțiunea „I VOTE FOR MY FAVORITE PROJECTS” – Secțiunea 2: Regaining a sense of belonging – pentru proiectul UVT „Healthy Places”. Votul fiecărui timișorean este important și va asigura o vizibilitate europeană pentru Timișoara și UVT.

Voturile pentru susținerea proiectului „Healthy places” pot fi acordate până pe 16 mai accesând link-ul: https://prizes.new-european-bauhaus.eu/.

Odată cu debutul perioadei de vot participativ pentru New European Bauhaus Awards 2022, Universitatea de Vest din Timișoara dă startul Lunii Verzi la UVT, care va include, în perioada 5 Mai – 5 Iunie 2022, o serie de conferințe, ateliere, mese rotunde și dezbateri menite să crească gradul de conștientizare asupra obiectivelor de dezvoltare durabilă și a Pactului Verde European.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here