Rata cumulată de promovare la cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat, înainte de contestaţii, este de 29,8%, anunţă vineri Ministerul Educaţiei.

Primele rezultate la sesiunea a doua a Bacalaureatului din acest an au fost vineri afişate, pe site-ul bacalaureat.edu.ro şi în centrele de examen, în format anonimizat.

”Rata cumulată de promovare (rezultate iniţiale – toate promoţiile) este 29,8%. Rata de promovare pentru promoţia anului curent este 31,2%, respectiv 26,8% pentru promoţiile anterioare”, precizează ministerul.

Astfel, din totalul candidaţilor promovaţi – 8.504, un număr de 6.108 candidaţi aparţin promoţiei 2023, iar 2.396 fac parte din promoţiile anterioare.

La probele scrise au fost prezenţi 28.558 de candidaţi din totalul celor 33.974 înscrişi.

Au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă 67 de candidaţi – aceştia nu se vor putea înscrie la următoarele două sesiuni.

Contestaţiile pot fi depuse vineri, în intervalul orar 12,00 – 18,00, atât în format standard/letric, cât şi electronic. În acest scop, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit electronic inclusiv o declaraţie-tip în care este menţionat faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei este finală şi poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere.

Rezultatele finale vor fi afişate marţi, 29 august.

În Timiş, rata a fost similară ca cea pe ţară. Astfel media este la 29,28, pentru promoţia curentă şi cea anterioară. Din 1068 de elevi înscrişi, 881 au fost prezenţi şi doar 258 au reuşit să ia Bacul. Note între 6 şi 7 au luat cei mai mulţi dintre promovaţi.

Articolul precedentAccident pe „Rebreanu”! O persoană a ajuns la spital
Articolul următorSe închid străzi, se schimbă rute. Anunţul STPT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.