Nou regulament pentru locurile de joacă din Timișoara. Vezi ce implică.

Parcul Copiilor

Nou regulament pentru locurile de joacă din Timișoara. Consilierii locali au adoptat vineri în ședinta de plen un proiect care prevede mai multe aspecte de care trebuie să țină cont părinții, atunci când își duc copiii în parcuri.

Astfel, conform acestuia, trebuie să păstrați curățenia, să nu vă luați și cățelul, bicicleta, autoturismul, rulota  și să le parcați în apropierea leaganelor. Leagănele și toboganele nu pot fi utilizate decât de copii până la 14 ani, cu o greutate mai mică de 54 kilograme.

În plus, „este interzis accesul persoanelor sub influența băuturilor alcoolice, a substanțelor afrodisiace sau halucinogene, precum și consumul sau posesia acestora în perimetrul spațiului de joacă”, mai precizează același regulament. Nu sunt permise nici „vandalizarea spațiului de joacă”, dar nici „scoaterea nisipului din groapă de nisip”.

Totuși, puteți fi amendați numai dacă nu respectați instrucțiunile „privind regimul de exploatare a echipamentelor de joacă amenajate”. Amenzile sunt cuprinse între 500 și 2.500 de lei.

Primarul Nicolae Robu este de părere că regulamentul are anumite inabilități și se impune să se facă anumite ajustări.

Eu l-am primit în ultimul moment şi dacă viceprimarul de resport cu directorul direcției de resort au considerat că trebuie adoptat, am susținut punctele lor de vedere.  Dar unele prevederi sunt deplasate, unele formulări sunt nedorite și trebuie să se aducă îmbunătățirile de rigoare”, spune edilul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here