Nouă sute de polițiști la datorie cu prilejul minivacanţei de 1 Decembrie

Aproape 900 de poliţişti se vor afla în stradă pentru asigurarea unui climat de ordine, linişte şi siguranţă publică, pe raza judeţului Timiş,  în minivacanţa de 1 Decembrie. Poliţia Română vă recomandă să respectaţi normele de conduită preventivă în scopul protejării patrimoniului public şi privat, precum şi regulile de circulaţie pe drumurile publice.

În perioada 30 noiembrie – 04 decembrie, poliţiştii Inspectoratului Judeţean Timiş sunt la datorie, în serviciul comunităţii, pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice, protejarea patrimoniului şi a drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor. Astfel, aproape 900 de poliţişti acţionează pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi pentru a interveni atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

Din totalul poliţiştilor angrenaţi, 515 sunt poliţişti de ordine publică, 132 de la rutieră, 120 de investigaţii criminale, 44 de la transporturi, iar restul de la alte structuri, respectiv: investigarea criminalităţii economice, luptători de intervenţie rapidă şi poliţişti de la arme, explozivi şi substanţe periculoase.

Structurile de poliţie transporturi vor patrula în 25 de trenuri de călători, precum şi în 10 staţii şi triaje de cale ferată.

Poliţiştii rutieri vor acţiona pe întreaga reţea de drumuri, în vederea fluidizării circulaţiei şi prevenirii evenimentelor rutiere, precum şi prin intensificarea activităţilor specifice, potrivit competenţelor, pentru depistarea celor care conduc cu viteză sau sub influenţa băuturilor alcoolice.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Timiş sfătuieşte cetăţenii care intenţionează să participe la manifestările publice ce se vor desfăşura în această perioadă să adopte un comportament civilizat, să acorde o atenţie sporită modului de păstrare şi asigurare a bunurilor şi obiectelor personale şi să evite conflictele de orice natură.

Pentru o călătorie sigură în condiţiile scăderii temperaturilor şi apariţiei fenomenelor meteo specifice anotimpului rece, poliţiştii Serviciului Rutier Timiş recomandă conducătorilor de autovehicule să respecte cu maximă stricteţe normele rutiere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here