Noutățile legislative din domeniu vamal, prezentate mediului de afaceri din Timiș!,

Oamenii de afaceri din Timiș, mai informați! Camera de Comerț Timiș în parteneriat cu Direcția Regională Vamală Timișoara și Asociația Operatorilor Economici Autorizați au organizat astăzi, un seminar de informare a mediului de afaceri.

Așadar, mediul de afaceri a fost informat cu privire la noutățile legislative din domeniul vamal. Mai mult decât atât, seminarul își propune trecere în revistă a celor mai importante schimbări aduse în legislația vamală și este susținut de specialiști și experți în domeniu.

Datorită faptului că din martie sunt câteva reglementări noi privind legislația vamală, vrem ca toți operatorii care operează în import/export să fie informați de la sursă și cât mai repede. Pe lângă Direcția Vamală, la seminar, este prezentă și Asociația Operatorilor Economici din România, care vine din nou cu completări vis a vis de aceste noi reglementări din legislație”, a declarat Florica Chiriță, director executiv al CCIA Timiș.

În cadrul seminarului au fost abordate trei subiecte majore, conceptul de vămuire centralizată la nivel național, statutul de agent economic autorizat și aplicarea simplificărilor în declararea mărfurilor. Consider că aceste seminarii sunt importante pentru oamenii de afaceri din Timiș pentru a fi informați cu privire la modificările legislative apărute în legislația vamală și totodată, poate cel mai important, de a vedea care sunt avantajele create pentru dânșii, care derivă din aceste modificări”, spune Gabriel Moldovan, directorul executiv al Direcției Regionale Vamale Timișoara.

Totodată agenții economici din Timiș au fost informați și cu privire la avantejele pe care le au firmele dacă se înscriu în Asociația Operatorilor Economici Autorizați (AEO).

Prezentăm astăzi mediului de afaceri din Timiș beneficiile pe care Asociația AEO Forum le poate aduce prin înscrierea ca și membri. Este o asociație nouă, care dorește să adune laolaltă firmele care sunt certificate AEO la nivel național și bineînțeles firmele care vor să devină certificate AEO sau să obțină acest statut. Noi am structurat aceste beneficii sub patru mari dimensiuni, partea de networking, de conctare, partea de implicare, partea de informare și expertiză. În linii mari ne dorim ca Asociația AEO Forum să devină o platformă pentru dezbaterea acestor orientări și norme cuprinse în legislația națională și internațională referitoare la certificarea AEO care înseamnă Operator Economic Autorizat”, explică Marius Gaiță, membru fondator al AEO Forum.

De la începutul anului și până acum mai Camera de Comerț Timiș a organizat mai multe seminarii de informare a mediului de afaceri din județ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here