fulgere

Meteorologii anunţă disconfort termic şi caniculă, cu temperaturi de până la 36 de grade, vineri şi sâmbătă, în mai multe zone ale țării. De asemenea, au fost emise avertizări cod galben şi portocaliu de ploi torențiale și vijelii pentru 11 județe din vestul și nord-vestul țării.

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat vineri că în cursul acestei zile disconfortul termic va fi ridicat în toate zonele de câmpie și pe arii restrânse în cele deluroase. Sâmbătă, va fi caniculă în sud și est, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 31 și 36 de grade, și va fi caniculă, vineri local în Câmpia de Vest și în Câmpia Română, iar sâmbătă în Câmpia Română și în Dobrogea continentală, conform ANM.

De asemenea, au fost emise avertizări cod galben şi portocaliu de ploi torențiale și vijelii pentru 11 județe din vestul și nord-vestul țării. Avertizarea cod galben va fi în vigoare vineri, ora 19.00 – sâmbătă, ora 10.00. În intervalul menţionat, în vestul, nord-vestul şi local în centrul ţării, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică – averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale de 55…75 km/h) şi pe arii restrânse vijelii şi grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor fi de 20…25 l/mp şi izolat de peste 30…40 l/mp, conform ANM.

Sâmbătă şi duminică vor fi perioade cu instabilitate atmosferică în special în centrul, sudul şi estul țării. De vineri de la ora 20.00, până sâmbătă la ora 04.00 va fi în vigoare o avertizare cod portocaliu, cu intensificări ale vântului şi vijelii, fiind vizate șase județe. În Banat, Crişana, Maramureş şi în nord-vestul Transilvaniei vor fi perioade cu intensificări ale vântului (rafale de 80…100 km/h) şi vijelii, precizează ANM.

Articolul precedentPenitenciarul Timișoara organizează o serie de evenimente de Ziua personalului din sistemul administrației penitenciare
Articolul următorCampanie de reciclare a deșeurilor de echipamente electrice, electronice și electrocasnice (DEEE)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.