Nu vă uitați umbrela. Vine ciclonul și aduce ploi peste tot în țară

Ciclonul mediteranean care se va abate asupra României în următoarele zile aduce ploi în toată țara, iar în zona montană se va așterne un strat de zăpadă.

Prognoza meteo joi, 14 octombrie. Vremea va fi deosebit de rece, cu valori termice chiar uşor mai scãzute decât în intervalul anterior. Cerul va fi noros în jumãtatea de sud-est a ţãrii, unde temporar va ploua. Prin acumulare, cantitãţile de apã vor depãşi local de 20…25 l/mp şi izolat 30 l/mp. În restul teritoriului înnorãrile vor fi temporare, iar ploile se vor semnala pe arii mai restrânse, cu precãdere pe parcursul zilei. La munte vor fi precipitaţii mixte, iar la altitudini mari va ninge şi se va depune strat de zăpadă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri seara şi noaptea în Dobrogea, cu viteze mai mari pe litoral. Temperaturile maxime se vor încadra între 7 şi 15 grade, iar cele minime, în general, între 0 şi 10 grade. Izolat îndeosebi în nord-vestul şi nordul teritoriului vor fi condiţii de ceaţã şi brumă.
Presiunea atmosferică va crește dinspre vest, încât se va restabili regimul baric normal.

Prognoza meteo vineri, 15 octombrie. Vremea va fi închisă şi deosebit de rece pentru jumătatea lunii octombrie cu precădere în jumătatea sudică a ţării. Va ploua în Muntenia, Oltenia şi Dobrogea şi pe arii restrânse în Moldova şi în Transilvania. În zona Carpaţilor Meridionali şi de Curbură, la altitudini mari, vor fi precipitaţii sub formă de lapoviţă sau ninsoare. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar valorile termice vor fi în creştere uşoară. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 6 şi 15 grade, iar cele minime se vor situa în general între 0 şi 10 grade . Izolat vor fi condiţii de ceaţă. Presiunea atmosferică va scadea, dar nu cu mult.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here