Numărarea voturilor la alegerile parlamentare în Timiș filmată cu tableta

Nu mai e mult până la alegerile parlamentare din 11 decembrie. Autoritățile iau toate măsurile necesare pentru ca procesul electoral să decurgă fără incidente sau fraude.

În Timiș a început instruirea președinților și locțiitorilor secțiilor de votare. Potrivit reprezentanților Prefecturii Timiș, au fost realizate graficele pentru predarea buletinelor de vot către secții, iar operatorii care se vor afla în locul unde cetățenii vor vota, au sarcina să și înregistreze video cu tabletele numărarea voturilor, de la scoaterea lor din urnă până atunci când se întocmește procesul-verbal. “Conform reglementărilor, operatorii trebuie să găsească un punct fix din locația respectivă, își încarcă tableta, iar la ora 21 vor înregistra rezultatele din secția respectivă, până la întocmirea procesului verbal. Pentru noi ar fi foarte important ca președinții să nu greșească procesul verbal. Pe tablete s-a introdus și un cod de verificare. La terminarea numărătorii, președinții secțiilor de vot dictează operatorului rezultatul procesului-verbal, iar operatorul verifică dacă acele chei de control ies sau nu ies. După ce operatorul filmează cu tableta numărarea voturilor, acesta merge în fosta clădire a Finanțelor, unde cei de la STS verifică filmările”, explică Zoltan Marossy, subprefectul județului Timiș.

prefecturaÎn Timiș au fost tipărite 1.365.000 de buletine de vot pentru 628.000 de alegători, care își vor exprima opțiunea în 595 de secții, dintre care 207 sunt în Timișoara.

Pentru organizarea alegerilor parlamentare, judetul Timiș beneficiază de 3,5 milioane lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here