O mişcare democratică din Timişoara vrea o nouă constituţie. Lucrurile sunt mai mult decât serioase

Peste 2.800 de absolventi ai facultatilor de Drept s-au prezentat, simbata, la prima etapa a examenului de admitere la Institutul National de Magistratura, presedintele Consiliul Superior al Magistaturii (CSM), Dan Lupascu, afirmind ca "cifra record" a candidatilor indica increderea in justitie.

Mișcarea pentru Democrație Directă, organizație non-guvernamentală cu sediul în Timișoara, declanșează, astăzi 14 iunie 2022, procedurile legale pentru schimbarea Constituției României, prin constituirea Comitetului de inițiativă necesar, conform legii, și prin asumarea de către acesta a proiectului noii Constituții în fața notarului public.

În zilele următoare, conform procedurii legislative, proiectul va fi depus la Consiliul Legislativ al Parlamentului, care are obligația să se pronunțe în 30 de zile asupra acestuia. Mișcarea pentru Democrație Directă consideră că majoritatea problemelor din societatea românească decurg din actuala Constituție, care și-a demonstrat din plin limitele și imperfecțiunile, fiind permanent generatoare de instabilitate și convulsii sociale.

„Prin acest proiect ne propunem să oferim cetățenilor țării puterea și responsabilitatea ce decurg din sistemul democrației directe participative pe model elvețian, un Parlament unicameral cu un nivel de reprezentare de 1/100 000 de cetățeni cu drept de vot și un Executiv, ales direct de români în cadrul definit de Republica prezidențială, modelul american. Acestea și multe altele se regăsesc în cadrul proiectului pe care îl găsiți accesând
https://mpdd.ro/noua-constitutie-proiect-de-lege-oficial/

Proiectul va fi promovat până la referendum pe calea inițiativei legislative cetățenești de schimbare a Constituției. Este șansa națiunii noastre de a renaște și de a deveni stăpână pe destinul său! Singurii care pot schimba în bine România sunteți dumneavoastră, cetățenii ei, iar acest proiect vă pune la dispoziție mijloacele legale pentru a face aceasta.

Aici puteți lectura motivația Proiectului:
https://mpdd.ro/proiectul-noua-constitutie-expunere-de-motive/ ”, spun reprezentanţii Comitetului de inițiativă și al Mișcării pentru Democrație Directă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here