Inrucat, in momentul de fata nu exista o baza legala care sa permita instantelor sa organizeze sedinte prin videoconferinta, care ar putea fi, potrivit specialistilor din sistem, solutia cea mai buna, deputatul Marian Cucșa a decis sa depună un proiect de lege prin care toate procesele civile sa se poata desfasura online. Si nu doar in perioada pandemiei.

Pandemia a dat peste cap si situatia din instante. In perioada starii de urgenta, instantele au dezbatut doar cauzele care nu suportau amanare. Iar sedintele de judecata s-au desfasurat prin videoconferinta. Dupa expirarea restrictiilor insa, nu a mai existat baza legala pentru ca procesele online sa continue. Asa se face ca timpii de solutionare a dosarelor au crescut enorm, iar situatia nu se va schimba prea curand.

Judecatorii sunt supraincarcati, iar normele de distantare nu pot fi respectate, daca vor sa rezolve cat mai multe dosare. Exista astfel riscul ca perioada proceselor sa se dubleze, sau chiar sa se tripleze, spun avocatii si magistratii. Iar cei mai afectati vor fi cetatenii care au astfel de probleme. Ar putea astepta ani buni o decizie finala.

 

Articolul precedentUn nou record negativ, a doua zi la rând! Autoritățile anunță 614 cazuri noi de îmbolnăviri cu coronavirus
Articolul următorTraseele mai multor mijloace de transport, deviate din cauza lucrărilor din oraș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.