O stradă din Timişoara, plină de gunoaie! A fost igienizată cu sprijinul angajaţilor Retim

Polițiștii locali fac mereu verificări pentru depistarea persoanelor care abandonează deșeuri pe domeniul public, urmărind permanent acest fenomen.

De asemenea, s-a constatat că în această perioadă în care, pe parcursul desfășurării campaniei de curățenie de primăvară de către societatea de salubrizare Retim, există persoane care scot deșeuri și după efectuarea curățeniei conform graficului stabilit pe străzile din oraş.

O situație mai aparte este cea a zonelor în care se formează frecvent rampe clandestine de deșeuri, în toate perioadele anului, nu numai înainte de strângerea deșeurilor de către societatea de salubrizare.

Un astfel de exemplu este strada Cercului, unde au existat sesizări de la cetățeni care semnalează abandonarea resturilor menajere și de la construcții în zona respectivă.

Polițiștii locali au efectuat zilele trecute verificări, fiind aplicate în zonă și patru sancțiuni contravenționale celor surprinși încălcând legislația referitoare la protecția mediului. Chiar în cursul zilei de azi un cetățean care a scos deșeurile înainte de ziua în care era programată efectuarea curățeniei a fost sancționat conform HCL 453/2007 cu 1000 lei„, spun reprezentanţii Poliţiei Locale Timişoara.

Mai mult s-a solicitat sprijinul Retim pentru igienizarea zonei astfel încât cetățenii care locuiesc în zonă să nu mai aibă de suferit din cauza deșeurilor adunate în cantitate semnificativă.

După finalizarea curățeniei de primăvară, polițiștii locali au în vedere intensificarea acțiunilor în zonă și chiar amplasarea de camere video.

De la începutul acestui an polițiștii locali au identificat și transmis către Direcția de Mediu pentru salubrizare și igienizare un număr de 319 locații cu deșeuri abandonate, aproape dublu față de anul trecut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here