Miercuri, 7 februarie 2024, în prezența domnului Mircea Fechet, Ministrul 𝐌𝐞𝐝𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢, 𝐀𝐩𝐞𝐥𝐨𝐫 ș𝐢 𝐏ă𝐝𝐮𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫, alături de o delegație din care au făcut parte: domnul Avram Alexandru – Secretar General al MMAP, doamna Mihaela Frăsineanu, Consilier de Stat – Cancelaria Primului Ministru, domnul Gabriel OLTEAN – Consilier Ministru,domnul Cosmin IANCU – Consilier Ministru, domnul Tibi ȘERBAN – sef serviciu PNRR, domnul Mihai DRĂGAN – director MMAP, domnul Teodor DULCEAȚĂ – Secretar general adjunct MMAP, domnul Eugen Cozma – Vicepreședinte ANPM, domnul Adrian Corbu – Vicepreședinte AFM, doamna Natalia Savu – sef serviciu ANANP și domnul Andrei CORLAN – Comisar General al Garzii de Mediu, la Universitatea de Științele Vieții “Regele Mihai I” din Timișoara a avut loc semnarea contractului de finanțare depus de U.S.V.T. prin PNRR, Pilonul I, Tranziția Verde, proiect care prevede Înființarea unei perdele forestiere de protecție în cadrul instituției.

Astfel, în zona de nord a orașului, pe o suprafață de 3,96 de hectare, pe limita de proprietate a instituției de învățământ va fi înființată o perdea de protecție forestieră, cu beneficii multiple pentru oraș.

„Efectul unei astfel de perdele forestiere pentru Timișoara este foarte important, mai ales în actualul context al schimbărilor climatice. Prin această perdea forestieră vom încerca să compensăm și să reducem efectele negative ale schimbărilor climatice asupra orașului, să reglăm microclimatul la nivelul zonei de intervenție, adică partea de nord a orașului, pe teritoriul a două UAT-uri, Timișoara și Dumbrăvița. Va fi o reglare a microclimatului atât din punct de vedere termic, cât și o barieră de protecție împotriva curenților de aer, cu efecte pozitive asupra culturilor agricole și a resurselor de apă”, a precizat prof. univ.dr. Dorin Camen, Decan la Facultatea de Inginerie și Tehnologii Aplicate Timișoara.

Universitatea de Științele Vieții “Regele Mihai I” din Timișoara a mai inițiat în ultimii ani proiecte de înființare a unor perdele forestiere sau realizarea unor spatii verzi, printre care se numără cele de la Stațiunea Didactică Timișoara – USVT cât și din incinta Campusului universitar. Valoarea proiectului este de 274 426 de lei, iar Universitatea de Științele Vieții “Regele Mihai I” din Timișoara se pregătește să acceseze și alte fonduri pe măsuri similare precum cele privind 𝐏ă𝐝𝐮𝐫𝐢𝐥𝐞 𝐔𝐫𝐛𝐚𝐧𝐞.

La eveniment au luat parte Președintele Senatului U.S.V. Timișoara prof.univ.dr. Viorel Herman, Rectorul U.S.V. Timișoara, prof. univ. dr. Cosmin Popescu, prorectori, decani și prodecani ai universității.

Articolul precedentParteneriat instituțional stabilit între Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și Institutul de Cercetări Avansate de Mediu (ICAM) UVT
Articolul următorS-a votat bugetul pe judeţul Timiş în 2024. Care sunt principalele proiecte

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.