Firmele din județul Timiș au participat la cel mai mare și complex eveniment din Europa Centrală și de Est, China Smart Expo, care s-a desfășurat în perioada 31 mai-2 iunie, la Budapesta. 38 de agenți economici din județ au discutat cu oamenii de afaceri din China despre posibile colaborări.

„Camera de Comerț din Timișoara organizează, pentru a doua oară această misiune economică de vizitare a China Smart Expo, o manifestare expozițională de mare anvergură, care la aceasta ediție a reunit peste 300 de firme din China. Delegația de afaceri timișeana a fost formata din 38 de firme, întâlnirile de afaceri au fost de succes, au fost câte minim șase întâlniri care au fost realizate înainte de eveniment, iar la fața locului fiecare dintre firme a mai avut, în plus, alte întâlniri de afaceri, pentru că cele 300 de firme chineze au fost structurate în trei mari sectoare: un sector dedicat activităților de import-export, adică firme care doresc să exporte în țările est-europene, o a doua secțiune adresată studiilor academice, cultură-sport, învățamânt, iar noutatea absolută a ediției a fost cea de-a treia secțiune, în care camerele de comerț din câteva țări au avut standuri naționale, în care câte o persoană a reprezentat un grup de firme care dorea să exporte în China. Așadar, cele 38 de firme care au făcut parte din delegatia Camerei de Comerț din Timișoara au avut posibilitatea ca, în afara de cele șase întâlniri făcute anteeveniment să mai aibă și multe alte contacte și se pare că unele dintre acestea se vor finaliza și cu precontracte sau contracte. A fost o misiune reușită, firmele timișene au plecat din Budapesta mulțumite de acest eveniment”, a spus Rodica Olinic, purtător de cuvânt CCIAT.

Principalele categorii de produse au fost din domeniile: IT și electronică, industria agro-alimentară, construcţii, industria auto, construcții de mașini, imobiliare, textile, industria chimică, industria mobilei, echipamente și articole de uz casnic, energie din surse regenerabile. La eveniment au fost prezente peste 300 de companii aprobate de Ministerul Comerțului din China care deţin licenţe de export către UE.

„Am avut o participare extrem de numeroasă si bine reprezentată din aproape toate domeniile: de la comerț, care a predominat, până la industrie, agricultură, turism. Apreciez că a fost o misiune extrem de reușită. Avem și participanți care au încheiat contracte, participanți care desfășoară deja activitați premergătoare înființării unei linii de distribuție în România a unor produse chinezești. Cred că toată lumea a fost mulțumită”, a completat Darius Georgiu, vicepreședintele CCIAT.

“Sunt membru al CCIAT și țin să adresez aprecierele mele pe această cale organizării acestei misiuni economice, care din punctul meu de vedere previzionează un succes. Se pare că va fi un parteneriat între firma mea și o firmă chineză pe distribuție și metenanță de utilaje. Organizarea a fost foarte bună și am avut facilitate de a contacta foarte ușor parteneri chinezi. O să ne ofere un suport legislativ, birocratic în funcție de ce probleme vom întâmpina”, a afirmat Răzvan Toderaș, administratorul unei firme.

“Reprezint o firmă de consultanță pe mai multe domenii. A fost un prim contact cu o companii din China care activează în multe alte domenii: în învățământ, turism și ale serviciilor turistice. În urma acestor întâlniri putem prestabili oportunități de colaborare. Sunt deschiși, au o mare motivație de a intra pe piețele europene cu produsele și serviciile lor”, a menționat Ionut Marcu, un al agent economic.

Articolul precedentIncepe a doua campanie de colectare trimestriala a deseurilor voluminoase
Articolul următorSpectacol de zile mari pe cer, la Timișoara Air Show 2018!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.