Obezitatea la cei mici şi când să apelăm la medicii nutriţionişti pentru copii

Obezitatea înseamnă să ai prea multă grăsime depusă pe corpul tău. Nu este acelaşi lucru că excesul de greutate, ceea ce înseamnă că greutatea unui copil este într-un interval mai mare decât copiii de aceeași vârstă și înălțime. Excesul de greutate poate fi din cauza musculaturii suplimentare, din cauza oaselor mai grele sau din cauza apei reţinute în corp. Ambii termeni înseamnă că greutatea unui copil este mai mare decât ceea ce se crede a fi sănătos. Obezitatea este mult mai gravă şi mai greu de echilibrat decât excesul de greutate.

Ce poţi pentru ca cel mic să nu devină… OBEZ

Mai întâi de toate, trebuie să te asiguri că primeşte toţi nutrienţii de care are nevoie zi de zi pentru o creştere sănătoasă. Oferă-i fructe proaspete şi legume dar nu elimina nici produsele din carne sau derivaţii acesteia pentru ca la rândul lor, oferă necesarul nutrienţilor de care cei mici au nevoie. Oferă porţii mici. Scurtează timpul petrecut la TV şi scoate-i afară la joacă. Mănâncă şi tu sănătos, oferă puterea exemplului! Apelează la medici nutriţionişti pentru copii care te vor ajuta cu sfaturi concrete şi care te vor însoţi în această provocare de a menţine o sănătate fizică şi psihică în parametrii normali, pentru copilul tău!

Cauzele obezității în cazul copiilor

Când copiii mănâncă mai multe alimente decât organismul lor are nevoie pentru activitatea normală și de creștere, caloriile suplimentare sunt stocate în adipocite pentru o utilizare ulterioară. Dacă acest lucru se continuă în timp, corpul dezvoltă mai multe adipocite și aşa poate apărea obezitatea la copii.

Bebelușii și copiii mici răspund la semne de plenitudine, astfel încât aceştia să nu consume mai multe calorii decât au nevoie. Cu toate acestea, schimbările în stilul de viață și alegerile alimentare în ultimele decenii au dus la creșterea alarmantă a obezității în rândul copiilor.

Copiii sunt înconjurați de multe lucruri care îi duc cu ușurință la consum de alimente în exces și lipsă de mișcare. Alimentele care sunt bogate în grăsimi şi zahăr vin adesea în dimensiuni mari. Acești factori pot face copiii să mănânce mai multe calorii decât au nevoie înainte de a se simți plini. Reclamele TV și alte anunțuri pe ecran pot duce la alegerea alimentelor nesănătoase. De cele mai multe ori, alimentele din reclamele destinate copiilor sunt bogate în zahăr, sare sau grăsimi.

Activitățile care implică timp mult în fața unui ecran, cum ar fi vizionarea tv, jocuri, mesaje text și redarea pe computer necesită foarte puțină activitate. Ele iau adesea locul unei activități fizice sănătoase. În plus, copiii au tendinţa să poftească după gustările nesănătoase pe care le văd în reclamele TV.

Alți factori ale obezităţii la copii pot fi: Familia, prietenii și mediul școlar, care ajută la modelarea dietei copilului și a opțiunilor de exerciții fizice. Genetica, afecțiunile medicale, și tulburările emoționale pot crește de asemenea, riscul de a avea un copil obez. Tulburări hormonale sau activitate tiroidiană scăzută și anumite medicamente, cum ar fi steroizi, pot crește apetitul unui copil. În timp, toate acestea cresc riscul de obezitate la copil.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here