O ţară întreagă a râs de primarul Aradului şi de tâmpeniile pe care le-a urlat la mitingurile electorale ale PNL de prin ţară. Gheorghe Falcă nu este însă personajul înfierbântat de pe scena electorală. Falcă este tipul de liberal calculat care a reuşit prin presiune să controleze tot ce mişcă în Arad. Primarul PNL este unul dintre oamenii care l-au îmbogăţit pe dispărutul Codruţ Marta, mâna dreaptă a fostului şef ANAF, Sorin Blejnar. Falcă a îmbogăţit şi oameni din familia lui Codruţ Marta, dar şi apropiaţi ai dispărutului.

Falcă alimenta cu bani grei firmele lui Codruţ Mata şi ale asociaţiilor

Primarul Gheorghe Falcă, dar şi oameni pe care edilul liberal îi controla au ajuns să plătească servicii publicitare de zeci de mii de euro unor firme la care asociat era controversatul Codruţ Marta.

codrut-marta

In anul 2009-2010 Twenty Two Media firma care era controlata de disparutul Codrut Marta si care ii avea ca actionari pe Rosiu Dan Alex si Ivan Alexandru obtine in Arad contracte de aproape 200.000 de euro. Gheorghe Falca Alias „mana larga” plateste firmei mai sus amintite 63.000 de euro servicii de publicitate. Prietenul lui Flaca Nicolae Iotcu (fostul presedinte CJ Arad)da si el din banii cetatenilor aproape 90.000 de euro aceleiasi firme din nou pentru servicii de publicitate. La randul ei Directia Generala a Finantelor Publice Arad da si ea din banii contribuabilor 35.000 de euro pentru a-si face publicitate. In contabilitatea firmei Twenty Two Media mai apare si o suma de aproape 12.000 de euro proveniti de la Centrul Cultural Judetean Arad.

 

falca-arad

Chiar si pe vremea cand Iotcu conducea destinele CJA tot Falca se afla în realitate la „butoane”. In acea vreme unele firme de casa au fost avantajate cu diferite sume de bani. Spre exemplu: Glasul Aradului SRL a primit aproape 50.000 de euro de la Directia Generala a Finantelor Publice Arad. Societatea mai sus amintita este condusa de Gabriel Buzna si are ca asociati pe Codrut Marta si pe Twenty Two Media SRL.

Fratele lui Codruţ Marta si administratorul Glasul Aradului – parteneri de afaceri

Ivan Alexandru unul dintre asociatii dela Twenty Two Media este asociat cu Codrut Marta si fratele acestuia Marta Adrian Constantin, la firma Bethland Invest. In 2012 aceasta firma la care sunt asociati Marta si Twenty Two Media care a primit bani de la Falca a avut o cifra de afceri de aproape 50 de milioane de lei adica circa 9 milioane de euro. In prezent aceasta societate are datorii la stat de 5,5 milioane lei de lei adica 1,2 milioane de euro.
Fratele lui Codrut Marta, Adrian Marta este si el om de afaceri si castiga destul de bine. Mai mult acesta este partener de afaceri chiar cu Gabriel Buzna, administratorul de la Glasul Aradului in doua firme: Sc La Reclama View srl si Sc Reload Media SRL. Reload Media a avut in 2013, 2014 si 2015 o cifra de afaceri de 2,3 milioane lei fara a avea vreun angajat. In prezent si aceasta societate datoreaza statului peste 250.000lei.

marta-adrian

                            Adrian Marta – fratele lui Codrut Marta
Increngaturi dubioase sunt si la firmele: La Reclama (13.000 lei de la Falca pentru placutele cu denumirea strazilor din Arad), La Reclama Productie, Trade Oil srl. În aceste firme ca de fapt si in altele gasim in actionariat prieteni de “cardasii” ai disparutului Codrut Marta sau chiar membri ai familiei lui.

foto Fheorghe Falca: Baricada.ro

foto Adrian Marta : facebook Adrian Marta

 

Articolul precedentS-a aruncat de la etajul cinci după o ceartă cu iubita
Articolul următorTimișenii, așteptați la urne

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.