Miercuri, 19 martie, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Timiș a efectuat o serie de acțiuni de control la unitățile de alimentație publică (restaurante) din Timișoara.
Au fost verificați 7 operatori economici
În urma acestor acțiuni, comisarii CJPC Timiș au aplicat următoarele sancțiuni:
– 2 Avertismente
-9 amenzi în cuantum total de 54.000 lei
Acestora li se adaugă următoarele măsuri complementare:
– oprirea definitivă de la comercializare și retragerea din circuitul consumului uman a produselor cu deficiențe
– a fost dispusă sancțiunea complementară de oprire temporară a prestării serviciilor pană la remedierea deficențelor pentru 4 unități, respectiv SC OPT CONDIMENTE SRL-Restaurant Merlot, SC GASTRONOMIQUE TRIO SRL, SC LA FOCACCERIA SRL, SC GAMACENTRUM SRL-restaurant Porto Arte.
Dintre cele mai importante nereguli, se menționează:
-Produse alimentare utilizate ca materii prime depozitate neconform, care nu respectau condițiile impuse de producător
-Bloc alimentar neigienizat corespunzător,cu exfolieri ale pereților,
-Spații de refrigerare-congelare neigienizate
– Comercializarea unor produse depistate fără termene de valabilitate afișate pe etichetă
– Comercializarea unor produse cu data durabilității minimale depășită
– Folosirea, în procesul tehnologic de preparare, a unor tăvi și cuptoare neigienizate corespunzător cu depuneri consistente de grăsimi arse,hote neigienizate
– Utilizarea unor cântare neverificate metrologic
– Materii prime lipsite de elemente de identificare/caracterizare necesare stabilirii conformității acestora
– Materii prime cu modificări organoleptice
– Depozitarea produselor în recipiente improprii
– Utilizarea unor spații de depozitare neigienizate
Acest tip de acțiuni de control vor continua.