Opera Națională intră în reabilitare! Când vor fi gata lucrările?

Palatul Culturii, imobilul în care funcționează Opera Națională, Teatrul Național ”Mihai Eminescu” și teatrele de stat German și Maghiar, se schimbă la față.

Municipalitatea a predat astăzi amplasamentul constructorului, pentru reabilitarea fațadei din travertin.

Pentru început se va face igienizarea zonelor de interes care fac obiectul lucrărilor de intervenţie. Se impune pentru început, realizarea lucrărilor de igienizare a zonelor de interes, prin îndepărtarea molozului din pod, desfundarea şi revitalizarea colectoarelor de preluare a apelor pluviale.

Apoi se vor realiza lucrările de consolidare prin injectarea fundaţiilor din exterior folosind reţete moderne și se va reface hidroizolaţia de la terasa arcului pentru a preveni infiltraţiile apelor pluviale.

Pentru eficientizarea investiţiei pe monument, se impune realizarea schelelor şi a podinelor cu structuri care să permită acoperirea lor cu protecţie provizorie pe perioada efectuării lucrărilor, pentru a facilita astfel o bună aplicare a materialelor.

Se vor îndepărta elementele instabile, acest procedeu făcându-se manual.

Lucrările vor fi executate de SC Alex-Dia Construct SRL – lider (partea de execuţie) şi SC Titzunaco SRL – subcontractor (partea de proiectare) și urmează să fie realizate în 12 luni.

Valoarea contractului este de 3.919.405,13 lei, la care se adaugă TVA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here