Opera unui timișorean, pe o clădire din Franța!

Opera monumentală a unuia dintre cei mai bine cotați artiști vizuali români contemporani, timișoreanul Cristian Sida, va decora o instituție din Aubusson, Franța.

Lucrarea lui Cristian Sida, realizată în tehnică mixtă (acril / spray / vernis / pvc / aluminiu) acoperă unul din pereții exteriori ai Oficiului de turism din localitatea franceză amintită având 4 x 2,4 metri.

Această lucrare monumentală a fost realizată săptămâna aceasta, în paralel cu expoziția ”Arbres” care reunește artiști din 15 țări, inclusiv România. Primarul localității Aubusson, Michel Moine, este cel care l-a invitat pe timișorean să decoreze sediul oficiului turistic.

Vernisajul lucrării lui Cristian Sida e programat sâmbătă, în prezența oficialităților franceze și a artiștilor din toată lumea care participă la ”Cite internaționale de la tapisserie”, la Aubusson.

Pentru mine pictura este un lucru foarte serios, este un act moral, un mod de viață”, spune artistul.

Cristian Sida este unul din cei în vogă artiști vizuali români contemporani, binecunoscut în străinătate. Doctor în arte vizuale, cu studii la Panteon Sorbonne Paris 1, Cristian Sida este conferențiar la Facultatea de Arte și Design  din cadrul Universității de Vest Timișoara. Anul trecut, artistul a fost recompensat cu „Premiul pentru pictură” al Uniunii Artiștilor Plastici din  România, în cadrul Salonului Național de Pictură, ediția 2015.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here