Oportunităţi de finanţare în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 pentru fermierii din Timiș

Mai mulți fermieri din Timiș s-au reunit ieri în sala CEDO a CCIAT pentru a participa la un seminar de informare. Acțiunea a avut ca temă “Oportunităţi de finanţare în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020”.

Evenimentul s-a adresat fermierilor, investitorilor şi autorităţilor locale care pot beneficia de fondurile europene acordate pentru dezvoltare rurală și își propune să abordeze acele aspecte care sunt extrem de utile pentru solicitant atunci când acesta decide să acceseze un program de finanţare nerambursabilă.“Avem un număr important de firme care au venit pentru a primi informații de la Agenția pentru Investiții a Finanțărilor Rurale. Evenimentul se referă la oportunități de finanțare. Mai exact, se vorbește despre Programul Operațional de Dezvoltare Rurală”, spune directorul general al CCIAT, Florica Chiriță.

Florica Chirita- dir.gen. CCIAT

Conferinţa a fost susţinută de reprezentanţii Centrului Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 5 Vest Timișoara și ai Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale. ”Cele mai multe proiecte depuse anul trecut au fost pe măsura 6.1, cea cu tinerii fermieri. În prezent la nivelul județului Timiș avem circa 100 de contracte semnate deja, dintre acestea 90% sunt pe submăsura 6.1, iar plățile efectuate sunt de circa 3,3 milioane de euro”, spune Iulian Bucătaru, directorul general adjunct al Centrului Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 5 Vest Timișoara.

13077111_580665708767311_380223415_n

Cei prezenți la eveniment au avut ca interes Ghidurile solicitantului, informații privind sesiunile de depunere a proiectelor în 2016 pentru următoarele Submăsuri de finanțare din PNDR 2014: „Investiții în exploatații agricole”; „Investiții în exploatații pomicole”; „Sprijin pentru investiții în procesarea/ marketingul produselor agricole”; „Investiții în procesarea/ marketingul produselor din sectorul pomicol”; „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”; „Sprijin pentru înființarea de activități neagricole în zone rurale”; „Investiții în crearea și dezvoltarea de activități neagricole”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here