Opt cetăţeni sirieni depistaţi în timp ce încercau să intre fraudulos în ţară

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Deta, în cooperare cu jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Deta, au depistat opt cetăţeni sirieni, care au încercat să intre ilegal din Serbia în România, pe jos.

O patrulă formată din poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Deta, judeţul Timiş, în cooperare cu jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Deta, pe timpul executării unei misiuni de supraveghere cu autospeciala cu termoviziune, a observat pe direcţia localitaţii de frontieră Denta mai multe persoane care se deplasau pe jos, pe câmp, dinspre Serbia spre România. Imediat poliţiştii de frontieră au declanşat o acţiune specifică, fiind depistate opt persoane de sex masculin, care au fost preluate şi transportate la sediul sectorului pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că persoanele în cauză sunt cetăţeni sirieni, cu vârste cuprinse între 18 şi 24 ani, care nu deţineau documente de identitate asupra lor. Bărbaţii au declarat că au trecut ilegal frontiera din Serbia în România cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, totodată fiind anunţate şi autorităţile sârbe, pentru cercetarea în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here