Polițiștii de frontieră au reținut noaptea trecută opt migranți de cetățenie irakiană, dar și două călăuze, doi cetățeni din Kenya și Albania, care au încercat să îi ajute pe transfugi să iasă din țară

Așadar, noaptea trecută poliţiştii au observat, în apropierea localității Cenad, un grup de opt persoane pe câmp în apropiera frontierei cu Ungaria, iar la o distanță de câteva sute metri, a fost depistat un cetățean străin, care nu își justifica prezența în zonă.

După ce au extins cercetările, polițiștii de frontieră au descoperit în zonă un autoturism marca Alfa Romeo, înmatriculat în Germania, abandonat pe marginea drumului, iar la aproximativ 300 m de graniță a mai fost depistat un bărbat.

Cu toții au fost duși la sediul poliției, iar în urma verificărilor, s-a stabilit că cele opt persoane depistate sunt cetăţeni din Irak, șase adulți cu vârste cuprinse între 18 și 34 de ani și doi minori de 6 respectiv 11 ani. O parte dintre ei sunt solicitanți de azil și au declarat că intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei. În ceea ce privește cele două persoane reținute ulterior, de naționalitate albaneză și kenyană, polițiștii de frontieră au stabilit faptul că încercau să faciliteze trecerea ilegală a celor opt migranți, pe la frontiera verde, in statul vecin, iar autoturismul marca Alfa Romeo le aparținea.

Poliţiştii de frontieră fac acum cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cei opt irakieni, iar pentru cetățeanul albanez și kenyan s-a întocmit lucrare penală pentru trafic de migranți, fiind reținuți pentru 24 de ore, urmand a fi prezentati instantei cu propunere de arestare preventivă.

Articolul precedentPercheziții la braconierii din Timiș! Au fost găsite arme artizanale și capcane pentru animale
Articolul următorBărbat inconștient! A furat o autoutilitară deși nu avea permis!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.