Optsprezece cetăţeni irakieni depistaţi în timp ce intenţionau să intre ilegal în România

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oraviţa au depistat la frontiera cu Serbia 18 cetăţeni din Irak, care intenţionau să intre ilegal în România.

Astăzi, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oraviţa au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă. Astfel, în jurul orei 07.00, poliţiştii de frontieră au depistat, în apropierea localităţii de frontieră Vrani, 18 cetăţeni străini (9 bărbaţi, 4 femei şi 5 copii) care nu îşi justificau prezenţa în zonă, aceştia fiind preluaţi şi transportaţi la sediul instituţiei, pentru cercetări. În cadrul verificărilor, s-a stabilit că persoanele în cauză sunt cetăţeni din Irak, adulţii au vârste cuprinse între 19 şi 40 de ani, iar copiii între 2 şi 6 ani, care au declarat că au trecut ilegal frontiera din Serbia si intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale care se impun. Totodată, vor fi anunţate autorităţile de frontieră din Serbia, în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here