Optsprezece puncte de sacrificare a mieilor funcţionează în Timiş

miei-piete

Autoritățile județene au întocmit un plan de acțiuni pentru asigurarea sănătății populației. Astfel că prefectul a cerut tuturor instituţiilor competente să supravegheze atât siguranţa cetăţenilor, cât şi sănătatea acestora.

Prefectul, Eugen Dogariu, spune că asemenea măsuri și-au dovedit în timp eficiența.“În planul de măsuri există atribuţii atât pentru Inspectoratul Judeţean de Poliţie, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, cât şi pentru Direcţia Sanitar Veterinară, Direcţia de Sănătate Publică, Comisariatul Judeţean de Protecţie a Consumatorului, dar şi pentru Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă în ceea ce înseamnă  posibilele incendii care pot să apară în jurul bisercilor”, spune Eugen Dogariu, prefectul județului Timiş.

Direcția Sanitară Veterinară a prelungit programul de lucru al inspectorilor și a demarat o serie de verificări, conform directorului Adrian Popa. 18 puncte de sacrificare a mieilor funcţionează în Timiş. Doar unul este deschis la Timişoara – în piaţa Badea Cârţan. Direcţia Sanitar Veterinară monitorizează atât sacrificarea animalelor cât şi transportul acestora. “Avem pregătit pentru perioada sărbatorilor pascale personal de specialitate care va asigura asistența în unitățile de tăiere a ovinelor. De asemenea, în teritoriul județului vor acționa echipe de medici veterinari, inspectori care vor verifica atât circulația animalelor, cât și modul de desfacere către consumatorul final al produselor de origine animală. Vom acționa după un program prelungit, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică”, spune șeful D.S.V.A.S Timiș, Adrian Popa.

Totodată, I.P.J va suplimenta efective din teren, susține comisarul-şef, Ion Mirescu. “Poliţia Judeţeană Timiş împreună cu alte structuri din Ministerul Afacerilor Interne au un program de măsuri pe perioada sărbătorilor pascale de a intensifica toate activităţile pe linie de ordine şi siguranţă publică, sens în care efective ale Poliţiei, ale Jandarmeriei, ale Grupării Mobile de Jandarmi, Poliţiei de Frontieră şi chiar Poliţia Locală vor fi prezente la toate evenimentele care se vor desfăşura în această perioadă. Asta înseamnă mai multe efective în zonele de competenţă, mai multe echipaje de poliţie, mai multă atenţie spre locurile unde s-ar putea produce evenimente neplăcute”, spune Ion Mirescu, şeful I.P.J Timiş.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Banat va fi prezent în perimetrul lăcașelor de cult pentru a preîntâmpina apariția incendiilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.