Dacă din diferite motive un pacient dorește mutarea de la actualul medic de familie la un alt medic de familie, asiguratul poate face acest lucru  după expirarea a cel puţin șase luni de zile de la data înscrierii pe lista medicului de la care doreste sa plece.

Pentru acest lucru asiguraţii vor adresa o cerere medicului de familie la care doreste  să se înscrie, precizând numele medicului de la care pleacă.

Medicul de familie primitor are obligaţia să anunţe în scris, în maxim 15 zile lucrătoare, medicul de la care a plecat asiguratul, precum şi Casa de Asigurări de Sănătate.

De asemenea, medicul de familie de la care pleacă asiguratul are obligaţia să transfere fişa medicală a pacientului, medicului primitor, în termen de 15 zile lucrătoare.

”Exista si situatii cand asiguratii pot  solicita inscrierea la un alt medic de familie  mai devreme de  cele sase luni calendaristice.

Astfel de   situatii sunt cand:

  • a survenit decesul medicului pe lista caruia este inscris asiguratul;
  • medicul de familie nu mai este in relatie contractuala cu CAS
  • a fost preluat praxisul medicului de familie pe lista caruia era inscris
  • asiguratul a schimbat domiciliul
  • a survenit arestul la domiciliu, sau incetarea arestului la domiciliu”, a declarat Victor Dumitrascu, Presedinte-Director General CJAS Timis.

In contract cu Casa Judeteana de Asigurari Sanatate  Timis sunt  415 medici de familie.

Articolul precedentDrept la replica RETIM Ecologic SA
Articolul următorLaura Chindriș, consilier local ALDE Timișoara și expert în fonduri europene: „S-a dat startul. Fermierii timișeni pot accesa 15.000 de euro pentru dezvoltarea fermelor lor”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.