I.P.J. Timiș: Programe de prevenire a criminalității

Poliţiştii din cadrul Biroului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii, împreună cu partenerii, au lansat  programele de prevenire a criminalităţii pentru anul 2017 la nivelul judeţului Timiş, întocmite conform priorităţilor naţionale în acest domeniu.

Azi, în cadrul unei întruniri, la sediul I.P.J. Timiş, poliţiştii timişenii au lansat programele de prevenire a criminalităţii pentru anul 2017. În cursul acestui an, poliţiştii vor desfăşura activităţi în cadrul celor două programe: prevenirea delincvenţei juvenile și prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului.

Justificarea tratării acestora ca domenii prioritare de acțiune preventivă în anul 2017 se regăsește în interesul național, pe de o parte pentru reducerea riscului de vulnerabilitate a minorilor, atât în ceea ce privește comiterea de infracțiuni, cât și din punct de vedere al victimizării, iar pe de altă parte impactul direct și imediat asupra proprietății publice sau private și asupra vieții, integrității corporale sau sănătății persoanelor, când faptele îmbracă forma infracțiunilor de tâlhărie.

Abordarea integrată a domeniilor prioritare de acțiune preventivă, bazată pe un sistem partenerial valoros, a fost determinată în obținerea rezultatelor superioare, de la an la an, oglindite în scăderea permanentă a numărului de infracțiuni.

Cooperarea, conlucrarea și sprijinul multiplu venit din partea autorităților locale, organizațiilor neguvernamentale, societăților comerciale și, nu în ultimul rând, din partea unor persoane fizice care au dorit să ne fie alături în demersurile preventive, constituie fundamentul activităților ce vor fi desfășurate și în acest an, cu certitudinea realizării obiectivelor și atingerii scopurilor propuse pe cele două domenii prioritare ale anului 2017.

La întrunirea organizată astăzi au fost prezenţi şi reprezentanţi ai instituţiilor şi organizaţiilor nonguvernamentale partenere: Inspectoratul Școlar Județean Timiș, Centrul Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Timişoara, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Timiş, Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport Timiş, Serviciul de Probaţiune Timiş, Centrul de Reeducare Buziaş, Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională Timiş, Organizaţia  „Salvaţii Copiii”  Filiala Timiş, Fundația Județeană pentru Tineret Timiș, Asociația Internațională a Polițiștilor – Regiunea 1 Timiș și  Federația Asociațiilor de Locatari Timișoara (F.A.L.T.).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here