Paisprezece migranţi depistaţi de poliţişti la frontiera cu Serbia

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectoarelor Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare şi Lunga – I.T.P.F. Timişoara au depistat, în cadrul acţiunilor de supraveghere desfăşurate la frontiera de sud-vest, 14 migranţi (11 cetăţeni sirieni şi 3 iranieni) în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera pentru a ajunge într-un stat din vestul Europei.

Noaptea trecută, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare au observat cu ajutorul Sistemului Optronic de Supraveghere Attica cu termoviziune, în vegetaţia din apropierea frontierei cu Serbia, pe direcţia localităţii Beba Veche, un grup de persoane care nu îşi justifica prezenţa în zonă.

Imediat, poliţiştii de frontieră au declanşat o acţiune specifică, fiind depistate la aproximativ 50 de metri de linia de frontieră 11 persoane (6 bărbaţi, 4 femei şi 1 minor) care au fost preluate şi transportate la sediul Poliţiei de Frontieră, pentru cercetări.

migranti

Şi poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Lunga, judeţul Timiş, au depistat în aceeaşi noapte, în apropierea frontierei cu Serbia, trei persoane de sex masculin care nu îşi justificau prezenţa în zonă. Persoanele în cauză au fost conduse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga pentru cercetări. În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră au constatat că cei în cauză nu aveau documente de identitate asupra lor,  iar în urma verificărilor preliminare au stabilit ca sunt cetăţeni sirieni şi iranieni, cu vârste cuprinse între 2 şi 30 ani, care au declarat că au plecat din Serbia cu intenţia de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cele 14 persoane urmând a fi predate unei echipe operative din cadrul Serviciului Pentru Imigrări Timiş, în vederea luării măsurilor legale.

migranti

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here