Pakistanez călăuzit de un cetăţean român depistat la frontiera „verde” 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa – I.T.P.F. Timişoara au depistat un cetăţean pakistanez în timp ce intenţiona să treacă ilegal frontiera din România în Serbia, pe jos, pe la frontiera verde, ajutat de un cetăţean român.

Noaptea trecută, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa au observat, cu ajutorul aparaturii cu termoviziune, o persoană care se deplasa pe jos, pe câmp, dinspre interiorul ţării spre frontiera cu Serbia. Imediat, poliţiştii de frontieră au declanşat o acţiune specifică în urma căreia persoana în cauză, care nu îşi justifica prezenţa în zonă, a fost retinuta si condusă la sediul poliţiei de frontieră pentru cercetări.

În urma verificărilor, s-a stabilit că aceasta este cetăţean pakistanez, în vârstă de 36 de ani, care a intrat legal în România şi deţinea documente de şedere temporară în România, fiind căsătorit cu o româncă. La cercetări, bărbatul a declarat că intenţiona să ajungă în Serbia şi ştiind că nu deţine documente legale pentru trecerea frontierei, a plătit unui cetăţean român o sută de euro să îl transporte cu maşina până în apropierea frontierei cu Serbia şi să îl îndrume pe unde să treacă ilegal frontiera.

Extinzând cercetările, poliţiştii de frontieră l-au identificat pe cetăţeanul roman,  în vârstă de 43 de ani, domiciliat pe raza judeţului Timiş, care l-a sprijinit pe cetățeanul pakistanez.

Bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, fiind acum cercetat pentru trafic de migranţi. Totodată, cetățeanul pakistanez este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, la finalizarea cazului urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here