Reconstrucția pasarelei Gelu, investiție suportată integral de la bugetul local de Primăria Timișoara, intră în etapele finale de execuție.

După demolarea vechii pasarele, este gata în proporție de 75% și una dintre cele mai complexe etape ale investiției, respectiv reconstrucția podului. Urmează să fie realizate bordurile, parapeții, pavajul, hidroizolația, iar după finalizarea podului, vor fi amenajate spațiile verzi, zonele pentru pietoni, pistele de biciclete și iluminatul arhitectural.

„La o plimbare sau în trecere, noul pod nu va mai pune probleme de acces și traversare vârstnicilor, părinților cu cărucioare, persoanelor în scaune cu rotile sau bicicliștilor, așa cum s-a întâmplat ani de zile pe vechea pasarelă din anii ‘40. A trebuit să o demolăm complet pentru că a fost așa de degradată și suntem acum aproape gata cu podul propriu-zis. Tragem tare și, la finalul lunii viitoare, noul pod devine un coridor velo și pietonal care face legătura între cele două maluri ale Begăi”, a precizat primarul Dominic Fritz.
​Noul pod, cu rampe de acces în locul scărilor abrupte, lat până la 8 metri pentru a avea atât trasee pietonale, cât și piste de biciclete și spații verzi, va fi gata până în 27 aprilie. Termenul a fost asumat de către constructor, care, în urma unor probleme identificate pe teren, în timpul șantierului, a solicitat de trei ori extinderea termenului de finalizare.

Din 1949, când a fost construită, pasarela Gelu nu a fost reabilitată complet niciodată. Acum, în urma investiției de peste 12 milioane de lei (TVA inclus) a Primăriei Municipiului Timișoara, pietonii și bicicliștii vor trece peste Bega, între cartierele Iosefin și Dâmbovița, pe un nou pod sigur, modern și spațios.

Pasarela Gelu va fi deschisă aşadar doar la finalul lunii aprilie, după ce constructorul a solicitat o nouă prelungure a termenului de predare a lucrării. Este deja cea de a treia, iar de această dată s-au solicitat 70 de noi zile pentru finalizare.

Articolul precedentIubitorii mersului pe bicicletă pot pedala din nou până în Serbia
Articolul următorCea de-a XI-a ediție a Open Education & Science Workshop 2024 – o sesiune interactivă ce a reunit experți internaționali în Știința și Educația deschisă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.