Pascal Bruckner, nume de referință în lumea literaturii și esteticii europene, vine la UVT

UVT anunţă că, în deschiderea anului universitar, Pascal Bruckner, un nume de referință în lumea literaturii și esteticii europene va fi prezent la manifestări.

Romancier și eseist francez, cu experiență de profesor invitat la Universitatea din California, colaborator al unor publicații prestigioase precum Le Nouvel Observateur și Le Monde, Bruckner este cunoscut pentru analizele sale adânci asupra politicii, societății și culturii.

Pascal Bruckner ne va împărtăși gândurile și perspectivele sale fascinante în cadrul unei conferințe captivante cu titlul „Europa a iubit prea mult basmele”, un dialog care promite să ne provoace la reflecție și să ne inspire, la care va participa profesorul Vasile Popovici în calitate de moderator. Conferința va avea loc la Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara, în data de 29 septembrie, de la ora 18.

Totodată, în data de 29 septembrie, de la ora 09:30, în Amfiteatrul A01 din UVT, Bruckner va primi titlul onorific de Doctor Honoris Causa. Ambele evenimente vor beneficia de traducere simultană din limba franceză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.