Patru români au încercat să ajute un chinez să intre ilegal în țară, din Serbia

Poliţiştii de frontieră de la Jimbolia au depistat un chinez care a încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România, cu ajutorul a patru cetățeni români.

Cei patru români sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi, fiind prezentați procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș, care a dispus măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

În data de 04.12.2017, în jurul orei 05.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia, județul Timiș, au observat pe raza localității de frontieră Checea, cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, două persoane care se deplasau dinspre frontiera cu Serbia spre interior. Ulterior, în apropiere, lucrătorii aceluiaşi sector au  observat un autoturism care staţiona pe marginea drumului în care aşteptau trei persoane”, spun reprezentanții Poliției de Frontieră.

Poliţiştii de frontieră au intervenit pentru reţinerea tuturor persoanelor în cauză și conducerea acestora la sediul sectorului de frontieră pentru cercetări.

În cadrul verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei în cauză erau cinci bărbați, dintre care patru cetățeni români, cu vârste cuprinse între 31 și 46 de ani, domiciliați pe raza județelor Timiș, Satu Mare și Bacău și un cetățean chinez, în vârstă de 42 de ani.

La cercetări s-a constatat ca în urma cu o zi, cetăţeanul chinez  s-a prezentat pentru a intra în ţară prin Punctul de Trecere a Frontierei Jimbolia, călătorind ca pasager în autoturism împreună cu cetăţenii români, dar nu i s-a permis intrarea în România deoarece nu deținea o viză valabilă, fiind întors pe teritoriul Serbiei.

Drept urmare, cei patru cetăţeni români s-au decis sa il ajute pe cetăţeanul chinez să treacă ilegal frontiera în România, în schimbul sumei de 1000 de euro, pentru a ajunge ulterior într-un stat din Spaţiul Schengen.

Acum polițiștii de frontieră i-au interzis chinezului să intre pe teritoriul României pentru o perioadă de 5 ani.

Românii sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi, fiind dispusă totodată măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here