Patru solicitanţi de azil, prinşi când intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare au depistat patru cetăţeni străini din Congo, Camerun şi Bangladesh, solicitanţi de azil în România, care au încercat să iasă ilegal din România, spre Ungaria, pe la „frontiera verde”.

Ieri seară, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare – I.T.P.F. Timişoara au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale, în urma căreia au depistat în apropierea frontierei cu Ungaria, pe direcţia localităţii de frontieră Cenad, patru persoane care încercau să treacă ilegal frontiera în ţara vecină.

Doi bărbaţi şi două femei, au fost conduşi la sediul Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare, pentru cercetări. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că persoanele în cauză sunt din Camerun, Congo şi Bangladesh, au vârste cuprinse între 17 şi 29 de ani şi sunt solicitanţi de azil în Romania. Aceştia au declarat că intenţionau să ajungă în ţări din vestul Europei, motiv pentru care s-au deplasat pe jos, peste câmp.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cele patru persoane străine urmând să fie predate unei echipe operative din cadrul Centrului de Cazare si Proceduri pentru Solicitanţii de Azil  din Timişoara, pentru luarea măsurile legale ce se impun.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here