Patru tineri din Sri Lanka, solicitanți de azil, au venit cu taxiul de la București până la granița cu Ungaria! Voiau să iasă ilegal din țară

Poliţiştii de frontieră timișeni au depistat patru cetăţeni din Sri Lanka, solicitanţi de azil în România, care intenționau să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

Cei patru au fost prinși în apropiere de frontieră, la aproximativ 200 de metri, la ieșire din localitatea Cheglevici. Tinerii erau într-un taxi, condus de un cetățean român.

În urma verificărilor, polițiștii au stabilit faptul că pasagerii sunt patru bărbaţi din Sri Lanka, solicitanţi de azil pe teritoriul României, cu vârste cuprinse între 21 şi 44 de ani. Aceştia au declarat că au luat un taxi din Bucureşti până la frontiera cu Ungaria şi că intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, pe jos, cu scopul de a ajunge în Italia.

”În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar persoanele vor fi preluate de Centrul Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Timişoara, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale ce se impun”, transmit reprezentanții Poliției de Frontieră.

Cetățenii sunt sfătuiți să nu transporte persoane necunoscute în apropierea sau spre frontiera de stat, iar în situaţia în care le sunt solicitate astfel de servicii de transport, să anunţe echipajele Poliţiei de Frontieră, apelând numărul de telefon care funcţionează non-stop, 0219590.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here