Patru tineri francezi, prinși cu droguri la frontieră! Ce explicații au dat polițiștilor?

Vacanţa a patru tineri francezi s-a finalizat cu dosar penal! Poliţiştii de frontieră au depistat, în primă fază, doi tineri cetăţeni din Franța, care au încercat să  intre  ilegal în ţară, având asupra lor aproximativ 18 grame de hașis. Alţi doi prieteni ai acestora au fost depistaţi în acelaşi punct de frontieră având asupra lor un steroid anabolizant şi o substanţă vegetală posibil ciupercă halucinogenă.

În plină noapte poliţiştii de frontieră de la Moraviţa au observat cu ajutorul aparaturii de supraveghere pe timp de noapte doi bărbaţi care se îndreptau dinspre teritoriul statului vecin, spre interiorul ţării. Imediat o echipă operativă s-a deplasat la faţa locului ocazie cu care a stabilit că cei doi sunt cetăţeni francezi, care au trecut ilegal graniţa din Serbia, și au fost conduşi la sediul Poliţiei de Frontieră Moravita pentru cercetări.

În urma verificărilor, polițiștii au stabilit că unul dintre cetăţenii francezi se afla în posesia unui paşaport francez valabil, iar celalalt, un tânăr în vârstă de 23 ani, nu avea nici un document de identitatea asupra sa. În plus, în urma controlului amănunţit efectuat asupra celor două persoane, asupra tânărului fără acte au fost găsite aproximativ 18 grame de hașis.

Tinerii au declarat polițiștilor că au recurs la această metodă deoarece doreau să ajungă la un festival din vestul țării, iar cum unul dintre ei nu poseda documente de identitate, prietenul său, deşi putea să intre legal în România, s-a decis să-l însoţească şi să treacă ilegal frontieră.

În acelaşi timp, în Punctul de Trecere a Frontierei Stamora-Moraviţa, s-au prezentat pe sensul de intrare în ţară, călătorind într-o autorulotă, înmatriculată în Franţa, alți doi cetăţeni francezi, ambii în vârstă de 21 de ani, care s-au legitimat cu documentele personale.

În urma unui control efectuat asupra mijlocului de transport şi bagajelor au fost descoperite: un flacon cu un steroid anabolizant, 6 grame de substanţă vegetală posibil ciupercă halucinogenă şi un cartuş de vânătoare. La cercetări tinerii au declarat că veneau în vacanţă în România şi urmau să-i preia pe cei doi conaţionali reţinuţi de poliţiştii de frontieră la „frontiera verde”, după ce efectuau intrau în România.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat, introducerea in tara de droguri de risc, contrabanda calificata, complicitate la trecerea frauduloasa a frontierei de stat, precum si nerespectarea  regimului armelor si munitiilor, la finalizare urmand a fi luate măsurile legale care se impun.

Cei patru cetăţeni din Franta au fost prezentaţi procurorului D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timişoara, în vederea continuării cercetărilor, iar substanţele găsite asupra lor au fost trimise spre expertizare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here