Patrusute de vitezomani amendați în Timiș

Au curs amenzile în Timiș. Șoferii care au apăsat prea tare pedala de accelerație au fost aspru sancționați. Timp de patru zile, poliţiştii rutieri au acţionat pe raza întregului judeţ, în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

În perioada 16–19 mai, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente, reducerii riscului rutier pe drumurile naţionale, drumurile judeţene şi în localităţi, precum şi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare. Astfel, poliţiştii au întocmit cinci dosare penale şi au aplicat 888 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 393 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum şi 120 pentru neutilizarea centurii de siguranţă. Au fost sancţionaţi şi 58 de pietoni care nu au respectat prevederile legale.

În plus, au fost reţinute în vederea suspendării 80 de permise de conducere pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi vehiculelor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire, limitele legale de viteză, semnificaţia luminii de culoare roşie a semaforului electric şi conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice. De asemenea, au fost retrase 27 de certificate de înmatriculare.

În zilele de weekend poliţiştii rutieri continuă acţiunile.

(Foto arhivă)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here