Pe „Marakana”, din „Pyunik” nu a mai rămas decât un „Piu-Piu”… Crvena Zvezda – Pyunik Erevan 5-0

La întrebarea mea de azi dimineață, dacă a văzut meciul, mi-a răspuns un consacrat conducător sportiv timișean: „Că ce meci, asta a fost ca și cum ar fi jucat, Poli sau Ripensia, cu echipa satului XX (numele nu este important).”

Bun, de acord, dar dacă „Poli” este „Crvena Zvezda”, și frumosul sat bănățean „XX” este campioana Armeniei „Pyunik”, atunci în această ecuație multipla campioană a României „CFR” cine ar fi?

Și noi ceilalți, ar trebui oare să învățăm ceva din succesul altora, să încercăm să-l reproducem, sau să-l luăm în derâdere, să-l transformăm în insucces?! Oricum, egalând așa, succesul cu insuccesul, nu mai are rost să ne străduim, să ne antrenăm, să muncim, să schimbăm ceva, dat fiind, că deja acum avem succes… cu insuccesul.

Iar la Belgrad, recital, fotbal de nivel înalt, într-un stadion arhiplin. Publicul a stat în picioare tot meciul, a cântat a sărbătorit, și a scandat printre altele „Liga Šampiona! Liga Šampiona!“

Noua achiziție, internaționalul ghanez, a marcat deja după 90 de secunde de joc, golul fiind până la urmă anulat pentru ofsaid după consultarea VAR-ului. Au urmat alte trei goluri și o pasă de gol, a aceluiași Osman Bukari, care a făcut atletism de performanță, înainte să se apuce de fotbal. Și acest lucru, ieri seară, s-a văzut. A fost pur și simplu de neoprit.

Frumoasă și coregrafia, toți au fost rugați de „Delije“ să vină la stadion îmbrăcați într-un tricou „retro“, din anii ’80, ’90, 2000… Un spectacol, multe familii cu copii, mulți tineri, mulți vârstnici.

Crvena Zvezda – Pyunik Erevan 5-0 (3-0)
(Bukari 29′, 44′, 70′; Kangva 34′, Mitrović 77′)
Spectatori: 41.000
Crvena Zvezda: Borjan, Eraković, Milunović, Dragović, Rodić, Kangva, Bukari (76’ Mustafa), Ivanić (76’ Mitrovic), Kanga (76′ Sanogo), Katai (67’ Srnić), Pešić (69’ Pavkov)
Pyunik Erevan: Iurčenko, Kovalenko, Gajić, Juninho, Davidyan (46′ González), Cociuk (88′ Najaryan), Zambrano, Harutyunyan (66′ Nenadović), Dashyan, Juričić (88′ Mladenović), Otubanjo (57′ Radeski).

Consemnat de MIRA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.