ofiteri penitenciar

Tinerii dornici de o carieră de ofiţeri de penitenciar își pot îndeplini visul. Penitenciarul “Popa Șapcă” din Timişoara caută absolvenţi de liceu.

Astfel, timp de o lună, în perioada 30 martie -30 aprilie,  instituția derulează o campanie de informare şi recrutare în liceele şi colegiile din judeţul Timiş.  Angajații unității de detenție vor să ia contact cu tinerii, pentru a-i informa despre o viitoare carieră în sistem.

Persoanele interesate să urmeze o carieră de ofiţer de penitenciare pot participa la concursurile de admitere organizate de următoarele instituţii de formare a personalului din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională: – Academia de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza”, Bucureşti – pentru ofiţerii de penitenciare (durată de studii – 3 ani); Academia Naţională de Informaţii “Mihai Viteazul”, Bucureşti – pentru ofiţerii specialişti din domeniul securităţii şi informaţiilor şi din domeniul psihologie – informaţii (durată de studii – 3 ani); Institutul Medico – Militar, Bucureşti – pentru ofiţerii medici de penitenciare cu specializările medicină generală, medicină dentară şi farmacie (durată de studii – 6 ani pentru medicină generală şi medicină dentară, respectiv 5 ani pentru farmacie); Academia Forţelor Terestre “Nicolae Bălcescu”, Sibiu – pentru ofiţerii specializaţi în domenii precum managementul economico-financiar şi administraţie publică-intendenţă (durată de studii – 3 ani).

Avantajele oferite de aceste instituţii de învăţământ constau în asigurarea în condiţii de gratuitate a cazării, mesei, echipării, cursurilor şi asistenţei medicale pe timpul şcolarizării, precum şi a unei solde lunare pe timpul studiilor.  De asemenea garanţia unui loc de muncă stabil, după absolvire, prin repartizarea într-o unitate a sistemului penitenciar.

(Sursa foto: www.anp.gov.ro)

Articolul precedentElevii de la Liceul Iris se întrec la Concursul național de șah pentru deficienți de vedere
Articolul următorAu fost, din nou, controale pe drumurile din Timiș! Peste 500 de sancțiuni pentru șoferii indisciplinați

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.