Percheziţii a braconierii din Timiş! Poliţiştii au ridicat peste 50 de trofee de vânătoare

Polițiștii au ridicat peste 50 de trofee de vânătoare, dar şi arme şi muniție, în urma unor percheziţii domiciliare ce au avut loc la locuințele unor bărbaţi din judeţul Timiş.

Acţiunea poliţiştilor face parte dintr-un dosar de cercetare penală vizând comiterea unor infracţiuni de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, braconaj cinegetic şi uz de armă letală fără drept. Vizaţi sunt doi bărbaţi, în vârstă de 23 şi 42 de ani, din judeţul Timiş.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat, de la locuinţa tânărului de 23 de ani, trei trofee de cerb carpatin cu craniu, 50 de trofee de căprior cu craniu, 4 trofee de mistreț, precum şi 410 articole pirotehnice tip petardă din categoria F3, deținute fără drept.

De asemenea, de la locuinţa aceleiaşi persoane au fost ridicate două arme de vânătoare cu țevi lise, două arme de vânătoare cu glonț și 15 cartușe de vânătoare cu alice, care aparțin unor bărbaţi în vârstă de 28 şi, respectiv, de 48 de ani, membri vânători și posesori de permise de armă.

Armele şi muniţia aferentă au fost ridicate în vederea expertizării, existând suspiciuni că au fost folosite la comiterea unor infracțiuni de braconaj cinegetic și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Din cercetările efectuate, poliţiştii că stabilit că cei doi bărbaţi vizaţi de percheziţiile domiciliare nu dețin permis de armă şi au folosit armele ridicate, în perioada anilor 2015 – 2018, la comiterea unor fapte de braconaj cinegetic pe raza fondului de vânătoare Lăpugiu, din judeţul Hunedoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here