Percheziții la domiciliile unor persoane bănuite de infracțiuni informatice

Percheziții la domiciliile unor persoane bănuite de infracțiuni informatice! Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Timiş şi procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat două descinderi în Timişoara, la locuinţele unor persoane bănuite de infracţiuni informatice. Două persoane au fost conduse la audieri.

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara şi procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Timişoara au efectuat astăzi două percheziţii, pe raza municipiului Timişoara, la locuinţele a doi bărbaţi bănuiţi de infracţiuni informatice.

Din cercetări a reieşit că, în perioada ianuarie-februarie a.c., cei în cauză ar fi accesat ilegal site-ul unei firme de vânzări online, iar ulterior ar fi mărit valoarea cuponului de reducere şi ar fi plasat mai multe comenzi cu valoare de plată 0 lei. După câteva zile, cei doi s-ar fi deplasat la sediul firmei, manifestându-şi nemulţumirea cu privire la faptul că produsele comandate nu au fost livrate.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat un hard disk şi două telefoane mobile, care vor fi supuse percheziţiei informatice. Totodată, poliţiştii au pus în aplicare 2 mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Timişoara, pentru audieri.

La acţiune au participat şi luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş.

În cauză, poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de acces ilegal la un sistem informatic, alterarea integrităţii datelor informatice şi tentativă la infracţiunea de fals informatic.

(Foto arhivă)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here