Percheziții la evazioniști! Omul de afaceri Georgică Cornu dus la DNA

descinderi-evaziune-fiscala

Descinderi în această dimineață în Timiș și în întreaga țară. Polițiștii au percheziționat mai multe persoane suspectate de evaziune fiscală și spălare de bani.

Printre aceștia se numără și omul de afaceri Georgică Cornu. Prejudiciul în acest caz este de peste 9 milioane de euro. În total au avut loc 61 de percheziții în București și zece județe.  Urmează să fie puse în aplicare 49 de mandate de aducere.

Oamenii legii au descins atât la locuința lui Georgică Cornu, cât și la sediul mai multor firme ale sale din Timișoara. Conform Mediafax, acesta a fost dus la audieri în cursul zilei de marți la sediul  Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi, împreună cu fostul administrator al grupului de firme Confort, Lucian Caraiman.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2008-2014, 101 persoane, în calitate de asociaţi, administratori sau împuterniciţi ai 88 de societăţi comerciale, ar fi eludat obligaţiile fiscale. Tot ei sunt suspectaţi că ar fi dispus înregistrarea în contabilitate a mai multor facturi fiscale emise în baza unor operaţiuni comerciale fictive, reprezentând cheltuieli cu achiziţia de material de construcţii, piese şi componente auto, în valoare totală de peste 22,5 milioane de euro, pentru care ar fi dedus ilegal TVA şi ar fi diminuat artificial impozitul pe profit. În luna martie a anului trecut, procurorii DIICOT au descins la vila omului de afaceri Georgică Cornu din localitatea Ghiroda, dar și la sediul Izometal – Confort din Timișoara. Atunci, omul de afaceri a fost acuzat că a prejudiciat statul cu 60 de milioane de lei prin evaziune fiscală.

Georgică Cornu a fost reținut pentru 24 de ore și a fost eliberat ulterior sub control judiciar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here