Percheziţii la hoţii de cărbune! Ce au descoperit anchetatorii?

Spread the love

Polițiștii de la transporturi din Timișoara cercetează 12 persoane care au furat aproximativ 300 de tone de minereu de cărbune, din trenuri care aprovizionau o termocentrală.

„În dimineaţa zilei de 18 ianuarie a.c., poliţiştii Serviciului Regional de Poliție Transporturi Timişoara, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române,au efectuat 15 percheziții domiciliare, în județul Hunedoara. La activități au participat și polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara, precum și jandarmi. Acțiunea s-a desfășurat în cadrul unui dosar penal care are ca obiect infracţiuni de furt de minereu de cărbune”, transmit reprezentanţii IPJ Timiş.

12 persoane sunt cercetate sub aspectul comiterii infracţiunilor de furt calificat şi complicitate la furt calificat.

O parte dintre persoanele în cauză sunt bănuite că ar fi sustras minereu de cărbune din trenuri care aprovizionau o termocentrală, iar altă parte ar fi gestionat transportul şi valorificarea minereului către diverşi agenţi economici ori persoane fizice.

Din cercetări a reieșit că transporturile s-ar fi efectuat cu camioane de mare tonaj, un transport putând însuma chiar şi 7.5 tone (prețul de vânzare fiind de aproximativ 500 lei tona).

Astfel, în perioada februarie 2017 – ianuarie 2018, ar fi fost sustrase şi valorificate aproximativ 300 de tone de minereu de cărbune.

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here