Descinderi în această dimineață în județul Timiș! Poliţiştii timişeni, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sânnicolau Mare, au efectuat șase percheziţii într-un dosar în care reprezentantul legal al unei instituţii publice este bănuit de delapidare în formă continuată. Prejudiciul este estimat la 115.000 de lei.

Din cercetări a reieşit că, în perioada ianuarie 2014 – septembrie 2015, un bărbat de 42 de ani, în calitate de reprezentant legal al unei instituţii publice, ar fi încheiat un contract cu o societate de distribuţie carburanţi, care i-ar fi pus la dispoziţie 3 carduri pentru alimentarea cu combustibil a autovehiculelor instituţiei.

Ulterior, acesta, cu sprijinul a doi angajaţii ai staţiei de alimentare, ar fi folosit cardurile pentru alimentarea altor autovehicule, sumele de bani obţinute fiind folosite în interes personal. Totodată, beneficiind de sprijinul unor angajaţi ai instituţiei pe care o conducea, ar fi întocmit în fals documente justificative pentru cantitatea de combustibil traficată, aproape 20.000 de litri. Prejudiciul cauzat prin comiterea faptelor este estimat la 115.000 de lei.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat mai multe documente şi înscrisuri (foi de parcurs, fişe de activitate zilnică, bonuri de consum) şi carduri de alimentare în vederea probării activităţii infracţionale. Au fost puse în aplicare trei mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse pentru audieri la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sânnicolau Mare, urmând a fi dispuse măsurile legale.

La acţiune au participat poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, Serviciului de Investigaţii Criminale şi Secţiei 11 Rurale Sânnicolau Mare.

Poliţiştii continuă cercetările în dosarul penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de delapidare în formă continuată şi complicitate la delapidare, în vederea documentării întregii activităţii infracţionale a bănuiţilor.

Articolul precedentCercetat pentru furtul a treisute de arbori
Articolul următorOamenii legii, la “vânătoare” de șoferi la Pasajul Jiul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.