Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara au făcut 12 percheziții domiciliare, pe raza județelor Timiș și Arad, pentru destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în trafic de migranți.

Din cercetări a reieșit că, în cursul anului 2017, pe raza județului Timiș s-ar fi constituit și ar fi acționat, un grup infracțional organizat, având ca scop racolarea, îndrumarea, cazarea și transportul de migranți originari din Orientul Mijlociu și Asia, către statele din Vestul Europei.

Membrii grupării făceau parte dintr-o rețea de trafic de migranți constituită la nivel european, dezvoltându-și cu timpul segmente naționale în fiecare dintre statele de tranzit de pe ruta tradițională de migrație, respectiv Turcia-Bulgaria-Serbia-România-Ungaria-Austria-Germania.

Migranții ar fi fost introduși fraudulos în România din Serbia și cazați pe raza municipiului Timișoara, în diferite pensiuni din zonă, până la momentul organizării trecerii frontierei cu Ungaria și transportării acestora către destinațiile finale.

Pentru aceste servicii, migranții plăteau sume între 4.000 și 5.000 de euro de persoană.

Acțiunea beneficiază de sprijinul S.C.C.O. Mehedinți, EUROPOL, autorităților judiciare din Germania, Direcția Generală Anticorupție și jandarmi.

Articolul precedentNoi cursuri de formare profesională organizate în luna martie de CCIAT!
Articolul următorCrimă şocantă! Un tânăr şi-a împuşcat mortal iubita, după care s-a sinucis!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.