Peste 1.000 participanți din 12 țări au alergat la Timișoara, la SportGuru

Ediția cu numărul 3 a SportGuru Timisoara 21k, prima organizată în luna mai, a atras peste 1000 de participanți din 12 țări, alergători veniți să-și testeze viteza pe cele trei distanțe propuse de organizatori: 21 km, 10 km și 3 km.

Pe 5 mai, în Piața Unirii din Timișoara, peste 1.000 de participanți, sportivi de performanță și alergători amatori, copii, tineri sau seniori, majoritatea din România, dar și „contingente” numeroase venite din Serbia sau Ungaria, au luat startul la cea de-a treia ediție a SportGuru Timisoara 21k, un eveniment organizat de Asociația Club Sportiv Sport Guru în parteneriat cu Primăria Timișoarași cu sprijinul Direcției Județene pentru Tineret și Sport.Pasionații de alergare s-au întrecut în cadrul celor patru curse propuse de organizatori: Semimaraton Superbet, Cros 10km, Crosul Popular 3km și Cursa Copiilor McDonald’s.

La proba de semimaraton s-a impus Wycliffe Biwot care a trecut linia de finiș în același timp cu compatriotul său Abel Rop în 64.52, pe locul trei sosind basarabeanul Maxim Răileanu (67.52). La feminin, a câștigat Ruth Matebo (1.12.58),sportiva din Kenya fiind urmată în clasament de Ruth Mbatha (1.13.39) și de Aleksandra Bozovic (1.18.18), prima româncă fiind maratonista bănățeancă Liliana Dragomir (1.24.48).Podiumul masculin de la crosul de 10 kilometri a fost alcătuit din Laszlo Gregor (33.20), Alexandru Corneschi (35.30) și Dusan Krstic (39.08), iar cel feminin din Jane Mbogo (36.34), Adela Bălțoi (39.06) și Oana Ivancescu (40.45).

Fondul de premiere a fost în valoare de 4900de euro, în bani și produse, toți participanții beneficiind de un kit de participare format din număr de concurs, chip pentru cronometrare electronică, un tricou de alergare oferit de unul dintre partenerii tehnici ai evenimentului, Mizuno, pentru alergătorii probelor de Semimaraton Superbet și cros 10 km, precum și produse oferite de partenerii principali ai evenimentului: Orange, PowerBar, GNC, Rexona, World Class.

SportGuru Timisoara 21k a necesitat munca a sute de persoane care au lucrat la Sport Expo, pe traseul curselor, dar și în perioada premergătoare competiției. Majoritatea lor au fost voluntari, în primul rând din Timișoara, dar și C.A.V.J (Uricani), Motru Runners și CPNT (Brasov).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here