În urma examinării unor probe prelevate de la porci proveniți dintr-o exploatație comercială de porci de la Ferma Nițchidorf 2, aparținând SC Smithfield SRL din localitatea Nițchidorf, judeţul Timiş, a fost confirmată, de către Laboratorul Național de Referință pentru Diagnostic și Sănătate Animală București, Pesta Porcină Africană.

În cadrul ședinței, convocate astăzi, Centrului Local de Combatere a Bolilor, s-a emis o hotărâre în baza căreia au fost stabilite zonele de protecție și supraveghere din jurul focarului de pestă porcină africană și s-a decis uciderea imediată, sub control oficial şi neutralizare a suinelor din exploatație. Sunt aproape 11.000 de porci la acea fermă!

S-a aprobat stabilirea zonelor circulare de protecţie şi supraveghere de 3 şi respectiv 10 km din jurul focarului de pestă porcină africană, după cum urmează: Zona de protective (0-3 km) cuprinde localitatea Nițchidorf. Zona de supraveghere (3-10 km) cuprinde localitățile Silagiu, Buziaș, Bacova, Vucova, Blajova, Berini, Tormac, Cadar, Duboz din județul Timiș și localitățile Izgar, Ersig, Vermeș din județul Caraș-Severin.

Pesta porcină africană nu afectează oamenii, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire pentru aceștia, virusul având, însă, impact la nivel social, din punct de vedere economic.

Articolul precedentAlin Nica: Ludovic Orban nu mai este președintele meu PNL!
Articolul următorRETIM și ADID Timiș anunţă modificarea tarifelor de colectare-transport a deşeurilor municipale în Zona 1 a judeţului Timiş

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.